EUR 25.325

USD 23.768

REPO sazba ČNB 5.75 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.325

USD 23.768

AXA Bank spouští hypotéky, Volksbank je nabízí za korunu

 


 

AXA Bank se zatím vrhla do hypoték jen v rámci Prahy a středních Čech. Zbytek republiky si zatím bude muset počkat, rozšíření poboček je ale v plánu. Hypotéky chce však nabízet jak v celé České republice, tak i na Slovensku. Banka se zatím soustředí hlavně na poskytování spořicích účtů.

V Česku a později na Slovensku se chceme ujistit, že můžeme na vysoce konkurenčním trhu s hypotékam uspět. Poté budeme uvažovat o expanzi hypotečního byznysu i do ostatních zemí v regionu,“ řekl  před nedávnem šéf skupiny AXA Group pro střední a východní Evropu Jacques de Vaucleroy.

V případě, že využijete celé nabídky z portfolia AXA Bank, ušetříte 150 korun na měsíčním poplatku za vedení úvěrového účtu. Pokud vám končí fixace u vaší stávající hypotéky, můžete u AXA Bank svůj hypoteční úvěr refinancovat.

Hypotéka od AXA Bank přináší atraktivní úrokovou sazbu bez dodatečných požadavků. Stejně jako v případě našeho spořicího účtu chceme nabídnout přehledný produkt s co nejlepšími podmínkami pro klienta,“ uvedl Ladislav Kročák, generální ředitel AXA Bank Europe pro Českou republiku a Slovensko.

Stoprocentní hypotéky se nedočkáte

AXA Bank nabízí hypotéky do 85 procent zástavní hodnoty nemovitosti. Stoprocentní hypotéku stejně jako většina bank nenabízí. Půjčit si můžete od 300 tisíc korun výše a splatnost úvěru je od pěti do třiceti let. Fixace banka nabízí základní, tedy tři, pět a deset let.

 

Úrokové sazby 
Délka fixace Úroková sazba
3 roky 3,55 %
5 let 3,65 %
10 let 4,09 %
Zdroj: AXA Bank 

Hypoteční úvěry s jednoletou fixací a variabilní hypotékybanka zatím poskytovat nehodlá. „V letošním roce neplánujeme zavedení jednoleté fixace ani variabilních úrokových sazeb. Důvodem jsou v obou případech preference klientů, kteří mají ve stávajícím prostředí jednoznačně zájem o hypoteční úvěry s delší dobou fixace,“ upřesňuje Marek Zeman, tiskový mluvčí AXA Bank.

Tip:
Na úrokové sazby u ostatních bank se podívejte zde.

Možností je také vzít si hypotéku, i když ještě nemáte vybranou konkrétní nemovitost, kterou byste tímto úvěrem chtěli financovat. Půjčené peníze lze čerpat do tří měsíců od podpisu úvěrové smlouvy. Mimořádnou splátku je možné zaplatit bez poplatku, ale jen po 12 řádně uhrazených splátkách.

Banka si pro získání hypotečního úvěru neklade žádné speciální požadavky. K hypotéce si klienti mohou, ale nemusejí, sjednat pojištění schopnosti splácet, pojištění nemovitosti a domácnosti. Pak banka odpouští měsíční poplatky za vedení účtu, které čítají 150 korun měsíčně, tedy 1 800 korun ročně.

Volksbank odpouští poplatek za zpracování

Některé banky zareagovaly na snížení úrokových sazeb České národní banky celkem pružně. Jiné se snaží přilákat klienty snížením poplatku. Právě Volksbank snižuje zpracovatelský poplatek na jednu korunu. Akční nabídka platí pro všechny běžné i americké hypotéky. Platnost je omezena do 31. srpna 2012. Banka také prodlužuje dobu splatnosti v rámci mezigenerační hypotéky až do 80 let věku.

„K nízkým garantovaným úrokovým sazbám hypoték bez dalších podmínek nyní nabízíme i zpracovatelský poplatek ve výši jedné koruny. K tomuto kroku nás vedla realita současného hypotečního trhu, kdy aktuální úrokové sazby hypoték dosáhly historicky minimálních hodnot, a tak jednou z konkurenčních výhod je akční nabídka zpracovatelského poplatku za 1 Kč platí, která platí pro příjmové a bezpříjmové hypoteční úvěry a americké hypotéky,“ vysvětluje Jiří Škrob, produktový manažer Volksbank CZ.

Akční nabídka „Hypotéky bez starostí“:

Hypoteční úvěr do 70 % tržní hodnoty nemovitosti, splatnost nad 10 let:
fixace 3 roky a 5 let 3,39 % p. a. při zasílání mzdy na Volksbank Osobní konto

Hypoteční úvěr do 90 % tržní hodnoty nemovitosti, splatnost nad 10 let:
fixace 3 roky 3,99 % p. a. bez jakýchkoliv podmínek s možností slevy na sazbě o 0,4 p.b.

Hypoteční úvěr do 100 % tržní hodnoty nemovitosti, splatnost nad 10 let:
fixace 3 roky 5,39 % p. a. bez jakýchkoliv podmínek s možností slevy na sazbě o 0,4 p.b.

 

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%

5.57%
Historie vývoje


Související články

Analýza: Budou v Praze nájmy opět srovnatelné se splátkami hypoték?

Doba, kdy bude v Praze opět srovnatelné splácet vlastní byt a bydlet v nájmu, se pravděpodobně rychle blíží. V následujících dvou letech by se ceny nových bytů měly zvyšovat o 5 % ročně, postupně klest sazby hypoték ke 3 % a růst nájemné v průměrně o 10 % za rok. Vyplývá to z aktuální analýzy Central Group.

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

16. 04. 2024

Hypoteční trh oživuje, meziročně stoupnul v březnu o polovinu

Z meziročního pohledu byl objem poskytnutých hypoték v březnu vyšší téměř o 50 %, zatímco v únoru rostl trh meziročně ještě o dvojnásobek. Nižší meziroční dynamika souvisí s vyšší srovnávací základnou z loňského roku, kdy začala hypoteční aktivita od března oživovat. Byplývá to z aktuálních dat ČBA Hypomonitoru.

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

15. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *