EUR 25.265

USD 23.707

REPO sazba ČNB 5.75 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.265

USD 23.707

Bydlení mezi třetí a sedmou jamkou pro milovníky golfu

 


 

Developerská společnost Rodop se rozhodla vystavět luxusní domy v areálu golfového hřiště v pražské Hostivaři. První etapa Rezidence Golf Hostivař se již staví a z devatenácti domů je již prodáno 16.

Bydlení mezi třetí a sedmou golfovou jamkou láká podle developera hlavně české rodiny středního věku se dvěma dětmi. Dalšími zájemci jsou mladí lidé, kterým rodiče kupují menší dům. Vzhledem k tomu, že cena nejmenšího domu (188 m2) se pohybuje kolem 15 milionů, musí jít o velmi bohaté rodiny. Otázkou je, jestli se nevyplatí koupit spíše větší domek za Prahou, než mít před sebou sice krásný green, ale bez možnosti nechat si na něm hrát děti.

Kdo si takový dům koupí, musí golf opravdu milovat. Ne každý by totiž strpěl nad svým domem ochranné sítě, které mají zabránit rozbití oken nebo nepříjemné ráně golfovým míčkem. Zvlášť, když cena největších domů (800 m2) se vyšplhají na desítky milionů. Avšak jestli někdo doufáte, že koupí domu má k dispozici alespoň členství v golfovém klubu, jehož hřiště mu lemuje zahradu, tak se plete. Členství si musí rezidenti dokoupit. Ale vzhledem k ceně domů je asi členský poplatek pro majitele nemovitostí zanedbatelný.

V první etapě, která má být dostavěna koncem letošního roku, je tedy k dispozici 19 nových rodinných domů, přičemž 12 z nich je řadových, šest dvojdomků a jeden solitér.

REKLAMA

Větší hřiště, víc domů

Developer však plánuje dokonce II. etapu a zvětšení dosavadního golfového hřiště. Domy v této etapě mají být levnější. Ten nejmenší s rozlohou 125 m2 pořídíte již za devět milionů korun, největší domy, mající pozemek pro výstavbu domu cca 100 m2 a užitnou plochu 250-300 m2, stojí kolem 25 milionů korun.

Pro mnohé je nepředstavitelné dáttak velkou sumu v podstatě za řadový dům. Vzhledem k tomu, že ceny bytů i domů nadále klesají a developeři mají leckdy problém nové byty prodat, asi by ti, kdo golfu zrovna neholdují, zvolili jiné bydlení. Ale již zmíněný počet prodaných domů ještě před dostavěním mluví za vše. Pravděpodobně developerská společnost RODOP našla díru na trhu v luxusním bydlení.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%

5.57%
Historie vývoje



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *