EUR 25.305

USD 23.413

REPO sazba ČNB 5.75 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.305

USD 23.413

Dražby, aukce a prodej majetku na jednom místě, ale za poplatek

 


 

Partnery projektu Vasmajtek.cz se staly Ministerstvo pro místní rozvoj a Nadační fond proti korupci. Na stránkách je možné vydražit nebo nabídnout k aukci či dražbě auta, nemovitosti, pozemky, mobilní telefony a další drobné zboží.


Elementárním impulsem pro vytvoření internetového portálu Vasmajetek.cz byla současná neutěšená situace v České republice, kdy stát a státní správa podávají ročně majetek za desítky miliard korun, ale veřejnost se o velké části těchto prodejů nemá šanci dozvědět. Jediným centralizovaným zdrojem informací je dnes pro veřejnost Centrální adresa, na kterou je ale ze zákona nařízeno uveřejňovat pouze dražby. Aukce zde veřejnost nenalezne. Zmíněné zásadní nedostatky tohoto portálu jsou navíc další pádným důvodem pro vznik portálu Vasmajetek.cz,“ uvedl ředitel projektu David Hlinka.

Podle zakladatelů projektu se malé množství veřejnosti, firem a investorů mohou dozvědět o konané dražbě, aukci či prodeji majetku. Přitom například podle společnosti Eurodražby.cz počet dražeb nemovitostí stoupá. Dražbou se také zabývají exekutorské úřady, které nabídky uveřejňují na svých stránkách.

Za informace se platí

Majetek je na internetových stránkách Vasmajetek.cz rozdělen do tří sekcí – drobný majetek, automobily a nemovitosti. Databáze drobného majetku je zdarma, ale přístup k nabídkám automobilů a nemovitostí je zpoplatněn ve dvou tarifech.

Pokud chcete na stránkách vyhledávat jen drobný majetek, nabídka bude zcela zdarma. Jestli vás však zajímá nějaký dražený automobil, zaplatíte za poskytnuté údaje 270 korun za 30 dní. Nejdražší je nabídka nemovitostí.  Kompletní přehled databáze a údaje o dražených nemovitostech vás vyjde měsíčně na 870 korun. Portál ještě nabízí bonusové balíčky na poskytování údajů.

REKLAMA

Během listopadu bude na stránkách Vasmajetek.cz zobrazen bonusový kód, díky kterému může uživatel ze začátku vyhledávat nabídky ve všech sekcích zdarma. Nic neplatíte ani za vkládání vlastních dražeb, aukcí a prodejů.

Nabídka na tomto portále není jen pro veřejnost, ale v podstatě i pro stát. „Je za tím vlastně jednoduchá ekonomická aritmetika, kdy více zájemců o dražby přinese více peněz do státní pokladny. Zároveň věříme, že prodávaný majetek díky nám poputuje častěji do rukou občanů, a méně k překupníkům, kteří dosud jediní měli kapacity na sledování dění kolem dražeb,“ říká Jiří Skuhrovec, vývojáře tohoto portálu.

Na dražbách a aukcích se dá ušetřit

Průměrná cena vydražené nemovitosti se v dražbě pohybuje mezí 70 a 80 procenty ceny na trhu. Není výjimkou, že cena bytu či domu se může dostat až na polovinu běžné ceny.

Méně zaplatíte i za mobilní telefony  v aukci nebo v dražbě. Na některých portálech však za prohlédnutí nabídky neplatíte. Poplatek vás čeká jen v případě, že chcete určitou věc dát do aukce. Pak zaplatíte jen jednorázový poplatek a nikoli fix na celý měsíc.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.62 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.34%

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%
Historie vývoje



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *