EUR 25.325

USD 23.768

REPO sazba ČNB 5.75 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.325

USD 23.768

Hypoteční banka cílí na manažery a absolventy. Česká spořitelna snižuje úrokové sazby

 


 

Česká spořitelna od 2. listopadu snížila úrokové sazby u hypoték pro jednoletou až pětiletou fixaci o 0,2 procenta. Nejvíce pak klesla úroková sazba u hypoték s desetiletou fixací, a to o 0,5 procenta.


Česká spořitelna také hlásí nárůst počtu uzavřených hypotečních úvěrů o 124 procent a u objemů o 120 procent ve srovnání s devíti měsíci v loňském roce.

Hypoteční trh opět výrazně ožil. Mírně klesající ceny nemovitostí, výhodné podmínky hypoték, nízké úrokové sazby a zvýšená sazba DPH od příštího roku, to jsou faktory, které mají zásadní vliv na současný velký zájem o hypoteční úvěry. Zvýšení DPH se bude vztahovat na nákup dokončených novostaveb, které budou po změně spadat do vyšší sazby a může tedy dojít k jejich zdražení,“ komentuje aktuální vývoj hypoték Veronika Jančová, ředitelka odboru úvěry na bydlení a podnikání České spořitelny.

Úrokové sazby ČS pro nové hypotéky platné od 2. listopadu 2011
Hypotéka na bydlení min. úrokové sazby*
 1 rok 3,89%
 2 roky 3,89%
 3 roky 3,09%
 4 roky 3,09%
 5 let 3,09%
10 let 3,99%

 

* Minimální úrokové sazby jsou úrokové sazby se slevou za splácení z aktivního Osobního účtu ČS, sjednaným pojištěním schopnosti splácet od Pojišťovny ČS pro případ smrti, plné invalidity, pracovní neschopnosti a ztráty zaměstnání a v případě fixace na 3-5 let se slevou za úrokové zvýhodnění.

Tip:
Fincentrum Hypoindex září 2011: Rekordní úrokové sazby jsou tu

Hypoteční banka nabízí hypotéky pro manažery a absolventy

Hypoteční banka nově cílí na dvě v podstatě rizikovější skupiny, co se týče příjmů během splácení. Hypotéky pro manažery a absolventy mají speciální úrokovou sazbu a nabízí jiné typy splácení s individuální možností nastavit si výši splátky.

„Naše nová nabídka je v dobrém slova smyslu pobídkou k samostatnosti a zároveň odpovědí na narůstající trend v počtu absolventů vysokých škol, kteří tak mohou řešit své bydlení už na počátku kariéry. Současně i mladým a úspěšným manažerům, kteří dnes mohou do svého bydlení investovat, nabízíme výhodné finanční podmínky, aby je hypotéka v budoucnu neomezovala například při zakládání rodiny “, říká Jan Sadil, předseda představenstva a generální ředitel Hypoteční banky.

Absolventi vysokých, ale i středních škol mají při vstupu na pracovní trh značné výkyvy v příjmech. Nejdříve většinou je jejich plat nižší a postupem času narůstá. Hypotéka pro absolventy nabízí progresivní splácení hypotečního úvěru. To znamená, že splátky jsou na počátku nižší a postupně se zvyšují. Maximální délka splatnosti je 25 let a je možné zařídit si odklad splácení až o jeden rok, kdy se splácejí jen úroky.

Hypotéka pro manažery má splácení nastaveno opačně. Na začátku splácení se počítá s vyšším příjmem, takže i splátka je vyšší, ale postupně se snižuje. Degresivní způsob splácení hypotéky je dobrý v případě, že jeden z partnerů přijde o práci nebo odchází na mateřskou (rodičovskou) dovolenou. Hypoteční banka na začátku této hypotéky nabízí úrokovou sazbu o 0,1 procenta nižší. Hypotéka pro manažery je poskytována jen do 1,5 milionu korun.

Volksbank rozjíždí podzimní akci

Volksbank CZ u hypotečních úvěrů do 90 procent hodnoty nemovitosti garantuje u tříleté a pětileté fixace úrokovou sazbu 3,79 procenta. Součástí akční nabídky je izvýhodněný poplatek za zpracování hypotéky s 90% a se 100% LTV ve výši 1 999 korun.

Díky trvalému zájmu o hypoteční úvěry Volksbank přichází s další akční nabídkou, kdy může zájemce u hypotéky do 90 % LTV se splatností do 10 let získat garantovanou úrokovou sazbu 3,59 % p.a. U hypoték se splatností nad 10 let Volksbank nabízí úrokovou sazbu 3,79 % p.a.,“ komentuje nabídku Jiří Škrob, produktový manažer Volksbank CZ, a dodává: „Poplatek za zpracování hypotečního úvěru činí jen 1 999 korun a v rámci standardní nabídky může klient využít například také anuitní splácení v průběhu čerpání úvěru nebo možnosti odkladu splátek jistiny na počátku splácení až o šedesát měsíců.“

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%

5.57%
Historie vývoje



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *