EUR 25.265

USD 23.707

REPO sazba ČNB 5.75 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.265

USD 23.707

Text: Luboš Svačina

11. 01. 2010

0 komentářů

Jan Borůvka: Realitní makléři za certifikaci zaplatí 4000 Kč

 


 

Kdy skutečně začne certifikační ústav VŠE s certifikací makléřů?


Certifikace realitních makléřů již začala. Každý žadatel dostane na adrese certifikace@vse.cz souhrnnou informaci k certifikaci a po přijetí přihlášky bude zařazen do nejbližšího termínu certifikační zkoušky. 

Bude poté někde zveřejněn seznam certifikovaných makléřů, kde si budou moci klienti ověřit, zda jejich makléř zkoušku opravdu složil?


Ano, na stránkách http://cu.vse.cz bude seznam průběžně aktualizován. 

Tip: Bližší informace a výčet podmínek nutných pro získání certifikační zkoušky v oboru realitní makléř naleznete v článku "Kvalitní realitní makléře bude certifikovat pražská VŠE"

Jednou z podmínek získání certifikátu je středoškolské vzdělání. Mohou se tedy k certifikaci hlásit absolventi středních odborných učilišť SOU? 


Ano, středoškolským vzděláním je ve smyslu školského zákona č. 561/2004 Sb. ukončené vzdělání na gymnáziích, středních odborných školách nebo středních odborných učilištích. 

Další z podmínek je ukončené rekvalifikační vzdělání schválené Ministerstvem školství (MŠMT). Nabízíte pro tyto účely tento typ vzdělání? Kde lze rekvalifikaci získat?
 
Asociace realitních kanceláří České republiky je pro VŠE odborným garantem rozsahu požadavků na certifikované makléře. Certifikační ústav VŠE Praha nenabízí žádné vzdělání. Zájemci mohou absolvovat jakýkoli kurz akreditovaný MŠMT v rozsahu požadavků na certifikovaného realitního makléře.

REKLAMA

Takové kurzy pořádá v ČR například Asociace realitních kanceláří ČR. Asociace je připravena, schopna a bude ve svých studijních programech připravovat všechny realitní makléře, kteří se rozhodnou pro splnění podmínek pro získání tohoto prestižního certifikátu. Absolvování kurzů akreditovaných MŠMT v rozsahu požadavků na certifikovaného realitního makléře u asociace (ARK ČR) je pro absolventy výraznou pomocí.
 
Jak je časově náročné zvládnutí rekvalifikace?

Akreditované studium je v rozsahu 100 hodin. 

V podmínkách se dále uvádí, že makléř musí k přihlášce doručit určité reference od svých klientů. Jak by takový doklad měl vypadat? Je nějak určen rozsah hodnocení, počet referencí apod.?
 
Forma referencí není určena. Z reference musí vyplývat předmět poskytnuté služby a musí obsahovat vyjádření referujícího k úrovni poskytovaných služeb. Počet referencí není určen, musí však v kombinaci s jinými doklady doložit požadovanou délku praxe. 

Kolik zájemce o certifikaci za zkoušku zaplatí?


Za první certifikaci 4000 Kč bez DPH, každoročně pak 400 Kč bez DPH poplatek za dozor. Za recertifikace po 3, resp. 5 letech zaplatí 3500 Kč. 

REKLAMA

Budou členové ARK nějak cenově zvýhodněni? Případně budete svým členům na náklady certifikace přispívat?

Certifikační ústav VŠE Praha nezvýhodňuje žádnou skupinu žadatelů. Asociace realitních kanceláří České republiky nemůže členům přímo přispívat na náklady certifikace, ale nepřímo přispívá tím, že veškeré kurzy a semináře, které pořádá jsou pro členy přístupné se slevou. To se týká i rekvalifikačních kurzů akreditovaných MŠMT v rozsahu požadavků na certifikovaného realitního makléře.

Děkuji vám za rozhovor.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%

5.57%
Historie vývoje



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *