EUR 25.265

USD 23.663

REPO sazba ČNB 5.75 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.265

USD 23.663

Nebaví vás shánět pozemek na Zemi? Zkuste Měsíc nebo Mars

 


 

Nekomerční soukromá organizace Mars One nyní přijímá žádosti od těch, kteří by rádi na sebe vzali osudové břímě a jako první osídlili planetu Mars. Problém je, že letenka je jednosměrná a cesta dosti nebezpečná. Máte-li strach, máte čas se s ním vyrovnat. Let je plánovaný až na duben roku 2023.

Jestli vás nabídka zaujala, stačí jen natočit video, ve kterém musíte vysvětlit, proč byste měl být jedním z prvních kolonistů na Marsu právě vy. Pak zaplatíte poplatek 25 dolarů a budete čekat na výsledek. Poplatek je prý symbolický, aby se oddělili ti, kteří to nemyslí vážně. I když, očekává se, že zájemců bude zhruba milion, takže jen z přihlášek bude zisk 25 milionů dolarů.

Problém je, že své rozhodnutí nebudete moci změnit. „V každém případě nastane u lidí, kteří prohlašují, že jsou ochotni zůstat a nevrátit se, okamžik, kdy svůj názor změní, už to ale nepůjde. K přehodnocení dojde jistě už během prvních měsíců. Když nebudou mít zpáteční lístek, pak na Zem doletí spousta volání o pomoc,“ uvedl podle serveru AC24.cz psycholog Jurij Bubjev.

Z milionů přihlášek budou vybráni kandidáti, kteří projdou stresovým výcvikem. Jeho součástí prý bude i uvěznění v maketě marťanské základny. Je v plánu, že do roku 2020 budou noví kolonisté kompletně připraveni a na Mars budou dopraveny zásoby, terénní vozítka, různé systémy atd.

Vědomí, že člověk nebude moci zpátky na Zem, určitě způsobí kandidátům a jejich blízkým vrásky na čele. „Pouhé vědomí toho, že nemáte zpáteční letenku, mění mnohé. Budou to už docela jiní lidé, než ti, kteří startovali ze Země. Když se budou události vyvíjet negativně, způsobí to, že se ze Země nedá situace na palubě kosmické lodi změnit, že přestane být splnění letového úkolu prioritní,“ dodává Jurij Bubjev.

REKLAMA

Pozemek na Měsíci za pár korun. Investice nebo podvod?

V případě, že je na vás jednosměrná letenka na Mars trochu moc, ale přes to věříte v rozšíření vesmírných programů, kupte si pozemek na Měsíci. V nabídce je ale už i zmíněný Mars nebo i Venuše. Otázkou je, jestli se nejedná o podvod. Každopádně tyto podvody a různé nabídky mají u nás už dlouhodobou tradici.

Stejně jako u nového bytu záleží na lokalitě, tak i na Měsíci si můžete pořídit i pozemek v tamní ulici Beverly Hills. Zaplatíte za něj ale i deset tisíc korun. Pokud si takový pozemek koupíte, nebo ho někomu věnujete jako dárek, tak to berte s nadhledem. Certifikát, který si koupíte, sice vypovídá o tom, že pozemek je váš, ale jde jen o matení zákazníka. Podle BBC vynálezce tohoto podvodu inkasuje miliony dolarů z koupí měsíčního pozemku z celého světa. Šance, že budete mít za desítky let práva na svůj pozemek na Měsíci, tu však podle některých právníků je. Jak to doopravdy bude je doslova a do písmene ve hvězdách.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%

5.57%
Historie vývoje


Související články

rozparcelování pozemku

Jak rozparcelovat pozemek? Souhlasu stavebního úřadu se nevyhnete

Jaká pravidla a postup musíte dodržet, pokud chcete rozparcelovat pozemek? Od roku 2018 již není nutné, aby se při dělení pozemku změnil vlastník. Rozparcelovat si tedy můžete vlastní pozemek pro případ, že byste s jednotlivými částmi chtěli nakládat v budoucnu. K dělení však potřebujete souhlas stavebního úřadu.

Text: Veronika Hejná

Foto: Shutterstock

15. 10. 2021

Příjem z nemovitosti

Složenky k dani z nemovitých věcí míří do schránek. Co když nedorazí?

Květen je nejen ve znamení teplejšího počasí, ale pro majitele nemovitosti to také znamená, že se jim ve schránce objeví složenka pro zaplacení daně z nemovitých věcí. Daňové přiznání k této dani se podává jen jednou, pokud se ovšem nemovitost nijak nezměnila. Letošní termín pro podání daňového přiznání pro daň z nemovitých věcí byl posunut, […]

Text: Monika Lukešová

26. 04. 2021

Nemovitosti: chaty a chalupy a koronavirus

Dovolená v bytě? Díky, nechci. Češi touží po chatách takřka kdekoliv

Další lockdown, rok žádná pořádná dovolená a světlo v temném tunelu v nedohlednu. Vypadá to, že letošní rok budeme znovu trávit převážně v České republice. To není černý scénář, ale realita, se kterou počítá mnoho Čechů. Proto také raketově roste zájem o chaty, chalupy, ale i pozemky, kde se rekreační nemovitost dá postavit.

Text: Monika Lukešová

04. 03. 2021


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *