EUR 25.200

USD 23.143

REPO sazba ČNB 6.25 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.200

USD 23.143

Text: Monika Lukešová

15. 06. 2011

2 komentáře

Novinky v pojištění domácnosti: Pojišťovny se snaží vyjít klientům vstříc

 


 

ALLIANZ: Pojištění domácnosti kryje i dětské kočárky

Pojišťovna Allianz nově v rámci pojištění domácnosti ve variantě Exkluziv kryje i dětské kočárky a invalidní vozíky, na něž je uživatel odkázán. Pojištění se však vztahuje na krádež kočárku nebo vozíku bez překonání zabezpečení. U krádeže tedy nesmí být použito násilí.

Ze stejné varianty tohoto pojištění domácnosti uhradí i krádež kočárku, vozíku, jízdních kol a elektroniky z automobilu. Tam už se však pachatel musí dostat násilím,“ říká Dagmar Koutská z pojišťovny Allianz. Uvedené věci jsou pojištěné i na další rizika, jako je náraz vozidla, požár, povodeň a záplava.

Allianz má ještě další dvě novinky. První je možnost pojištění movitých věcí v garáži a druhou je zrušení limitu pro elektroniku, optiku a jízdní kola umístění v domácnosti. To znamená, že škody jsou uhrazeny do výše celé hodnoty bez toho, abyste si věci museli dopojišťovat.

AXA: Žádná škoda = nižší pojistné

AXA rozšířila svou škálu připojištění k pojištění domácnosti a nemovitosti. Nově si můžete například sjednat připojištění proti povodním, rozbití skla, či proti přepětí v důsledku bouřky.

Nemovitost i domácnost si můžete ochránit pomocí jedné pojistné smlouvy. „V rámci každé smlouvy jsou poskytovány zdarma nejen rozsáhlé asistenční služby ale dokonce i pojištění odpovědnosti za škodu,“ uvádí Marek Zeman, tiskový mluvčí pojišťovny AXA.

REKLAMA

Když máte štěstí a zloději ani pohroma vám neponičí nemovitost ani domácnost, budete platit nižší pojistné. Princip je stejný jako u autopojištění – když nebouráte, platíte nižší pojistné. V případě pojištění nemovitosti a domácnosti u pojišťovny AXA se bez pojistné události snižuje částka, kterou měsíčně platíte za pojištění, ale zvyšuje se vám suma, na kterou je váš majetek pojištěn.

ČESKÁ PODNIKATELSKÁ POJIŠŤOVNA:  Rozbili jste si sklokeramickou desku u sporáku? Nevadí

Nový produkt České podnikatelské pojišťovny s názvem Domex start zahrnuje pojištění domácnosti, nemovitosti, ale i odpovědnosti za škodu. „Předmětem pojištění jsou rodinné domy a byty ve smyslu stavby či další nemovité objekty jako garáže, bazény, studny, zahradní chaty, stodoly a podobně,“ říká Renata Svobodová, tisková mluvčí České podnikatelské pojišťovny.

Pojištění Domex start je možné rozšířit o již zmíněné pojištění domácnosti. Klienti mohou využít pojištění například proti poškození nebo zničení skel a sklokeramických desek s limitem pojistného plnění 10 tisíc korun nebo pojištění zničení, či poškození elektroniky přepětím nebo zkratem s limitem pojistného plnění ve výši 20 tisíc korun.

Spolu s tímto pojištěním získáte i slevu 15 procent z celého ročního pojištění. Podle údajů od pojišťovny může sleva dosáhnout až 31 procent z ročního pojistného.

REKLAMA

ČESKÁ POJIŠŤOVNA: Svůj byt se již nemusíte bát opustit

Pojištění opuštění domácnosti není úplnou novinkou, ale v době dovolených je dobré se o něm zmínit. Pojištění opuštěné domácnosti je pro ty, kteří nemají uzavřené dlouhodobé pojištění domácnosti, ale chtějí si pojistit domov například v době dovolené. Produkt České pojišťovny je tedy jednorázový a záleží jen na vašem rozhodnutí, jestli se vám vyplatí pojistit si domácnost jen, když odjedete pryč nebo na celý rok.

DIRECT: Úder blesku do elektrického napětí není problém

Pojišťovna Direct se zaměřila na škody, které způsobí úder blesku do elektrického napětí například v paneláku. Pojišťovna v nejbližší době představí připojištění přepětí a zkratu v nové podobě. To budou moci využít všichni noví i stávající klienti ke svým balíčkům sjednaných pojištění.

Zejména v období letních bouřek klienti ocení, že mohou mít například nákladnější a dražší audiovizuální nebo výpočetní techniku dostatečně pojištěnou i proti následkům přepětí v elektrické síti způsobené úderem blesku,“ věří Kateřina Krásová, tisková mluvčí pojišťovny Direct.

GENERALI: Vyberte si, co nechcete pojistit. Vše ostatní pojištěno je

Celé nové pojištění uvedla na trh pojišťovna Generali. Jmenuje se Vario a díky němu je možné pojistit byt nebo rodinný dům společně s domácností v četné odpovědnosti za škody v běžném občanském životě i domácí zvířata.

Pojistná smlouva je při sjednání tohoto pojištění trochu jiná než obvykle. „Klient má totiž možnost si z pojištění podle vlastní úvahy vyloučit nebezpečí a předměty, jejichž zahrnutí do smlouvy nepožaduje. Vše ostatní je v rozsahu smlouvy automaticky pojištěno,“ vysvětluje Jiří Cívka z pojišťovny Generali.

UNIQA: Připojištění proti srážkám kvůli klientům

Od prvního července pojišťovna zavádí připojištění způsobené vniknutím atmosférických srážek do bytu či domu. Pojišťovna Uniqa tak prý reaguje na časté případy vzniklých škod svých klientů.

Loading

Vstoupit do diskuze 2 komentáře

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.62 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.34%

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%
Historie vývoje



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

 
 
 

 
  • Patch

    22 listopadu, 2011

    Back in school, I’m doing so much lraening.

    Odpovědět

  • mpkjfqnihj

    4 prosince, 2011

    UcPj19 , [url=http://vdcetnbrevsl.com/]vdcetnbrevsl[/url], [link=http://soxxkrpjmxjx.com/]soxxkrpjmxjx[/link], http://bdgxojuoxttg.com/

    Odpovědět