EUR 25.235

USD 23.616

REPO sazba ČNB 5.75 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.235

USD 23.616

Text: PR článek

31. 12. 2013

0 komentářů

Pronájem není špatná volba

 


 

Ceny realit se neustále zvyšují. Pro mnohé se stávají nedostupné. Pronájem bytů je tak jedinou možnou alternativou. Mnozí ji ale podstupují s neopodstatněnými obavami. Mezi tu nejrozšířenější patří mýtus, že pronajímatel nájemníka jednoduše ze dne na den vystěhuje a ten skončí doslova na ulici.

Vystěhování není vůbec snadné

Podle nového občanského zákoníku bude mít pronajímatel samozřejmě možnost vás z bytu vystěhovat. Nezapomínejte, že je to jeho vlastnictví. Nicméně nemá to tak snadné. Vystěhování následuje až po neuhrazení nájemného ve třech po sobě následujících měsících. I poté vám ale musí poskytnout lhůtu přiměřenou k úhradě dlužného nájemného.

Není tedy možné, abyste se ze dne na den ocitli tzv. na dlažbě. Pokud se vám nájem zdá třeba příliš vysoký nebo dokonce nepřiměřený, můžete si vždy (třeba jen krátkodobě) najít pronájem menšího bytu. Vyvázat se z nájemního vztahu je totiž poměrně jednoduché.

Změna nájmu je snadná

Mnozí pracující oceňují na nájemním bydlení především flexibilitu při uzavíraní a ukončování nájemních vztahů. Mohou tak snadno měnit místa svého nasazení. Tříměsíční výpovědní dobu zachovává i nový občanský zákoník. Tu má jak pronajímatel, tak nájemce.

Velice snadno si tak můžete najít společně s novou prací i nový pronájem bytu například v Praze. A nemusíte řešit formality spojené s vyřízením hypotéky. Navíc nemusíte ani prokazovat svou schopnost splácet úvěr. Jinými slovy: pořídit si pronájem bytu je snazší, než si ho koupit.

REKLAMA

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%

5.57%
Historie vývoje

 



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *