EUR 25.305

USD 23.413

REPO sazba ČNB 5.75 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.305

USD 23.413

Text: Luboš Svačina

24. 03. 2011

0 komentářů

Průvodce akčními nabídkami hypotečních bank

 


 

Zájem o hypotéky bývá v úvodu roku většinou menší, než ve zbývajících měsících roku, a proto hypoteční banky každoročně přicházejí v lednu a únoru s cenově zvýhodněnými nabídkami hypoték, jejichž cílem není nic jiného, než nastartovat poptávku a namotivovat klienty k uzavírání hypoték i v těchto obchodně neatraktivních měsících. Velká část těchto slev končí posledním březnovým dnem, proto přinášíme jejich podrobný přehled včetně termínů a podmínek, za jakých je u bank možné zvýhodněnou hypotéku pořídit. .   

Česká spořitelna

Česká spořitelna nabízí svou Ideální hypotéku bez poplatku, proto se snaží svou nabídku zatraktivnit jinými způsoby a nyní minimálně až do konce dubna nabízí službu mimořádné splátky jak bez vstupního, tak měsíčního poplatku. Za standardních podmínek by za tuto službu klientům účtovala jednorázový vstupní poplatek 1499 Kč a k tomu každý měsíc 149 Kč. Toto zvýhodnění je poskytováno na celou dobu splatnosti hypotéky.

Rovněž až do odvolání nabízí Česká spořitelna klientům také snížení úrokové sazby hypotéky o 0,5 p.b. při aktivním využívání osobního účtu a o dalších 0,5 p.b. při fixaci na pět let, když se klient zaváže hypotéku splatit nejdříve za 20 let – tzv. hypotéka s úrokovým zvýhodněním (více zde).

GE Money Bank

GE Money Bank až do konce měsíce března V rámci hypotečních dnů nabízí hypotéky bez poplatku za zpracování, ale také poplatku za odhad ceny nemovitosti. V rámci hypotečních dní bude GE Money Bank prezentovat také svou nabídku hypotéky s variabilní úrokovou sazbou, kterou nyní nabízí s úrokem 2,99 %

Skupina Hypoteční banky

Hypoteční banka s platností k 1. 2. 2011 představila nový sazebník poplatků, kde došlo ke snížení poplatku za vyřízení hypotéky na 0,6 % a rekonstrukci minimálních a maximálních limitů. Dříve klient za vyřízení zaplatil 0,8 % z částky úvěru. Minimálně 8 000 Kč a maximálně 25 000 Kč. Podle nového sazebníku si banka za tuto službu účtuje od 4 000 Kč do 18 000 Kč. Ke změnám došlo také u poplatků za vyřízení odhadu ceny nemovitosti, poplatku za 4. a další čerpání atp.

REKLAMA

Hypoteční banka, ČSOB a Poštovní spořitelna až do odvolání nyní vyřizují hypotéky v rámci „Valentýnské nabídky“ bez poplatku za zpracování. Nabídka se vztahuje na všechny typy hypoték s výjimkou americké hypotéky, předhypotečního úvěru a 100% hypoték.  

Navíc všechny tři banky nabízejí úrokové zvýhodnění hypoték v závislosti na výši úvěru. Za každý milion si mohou klienti od standardně nabízené sazby odečíst 0,1 procentního bodu, v souhrnu však maximálně 0,3 p.b. (platí pro hypotéky nad 3 miliony korun). Podmínkou získání úrokového zvýhodnění je fixace úrokové sazby na 3 nebo 5 let. Nabídka se nevztahuje na hypotéku Na pronájem a 100% hypotéku.

Hypoteční banka také prodlužuje možnost sjednat si v úvěrové smlouvě mimořádnou splátku v době trvání fixace úrokové smlouvy za zvýhodněných podmínek. Sjednání jedné mimořádné splátky je zpoplatněno fixní částkou ve výši 1 000 korun.

Komerční banka

Komerční banka prodloužila svou jarní kampaň, v rámci které nabízí zpracování hypotečního úvěru zdarma. Klienti díky tomu mohou ušetřit 2900 Kč. Podmínkou odpuštění poplatku je podání žádosti nejpozději do konce března a fixace úrokové sazby minimálně na 3 roky. Smlouva o úvěru musí být následně podepsána nejpozději do 30. 4. 2011.

REKLAMA

LBBW Bank

LBBW Bank v rámci akce „Jarní hypotéka 2011“ nabízí klientům až do konce března hypotéky s 3, 4 a 5letou fixací s úrokovým zvýhodněním.

mBank

mBank je jedinou bankou, která dlouhodobě klientům neúčtuje poplatek ani za vyřízení hypotéky, ani za vedení úvěrového účtu. Od konkurence se mBank odlišuje také tím, že jako jedna z mála bank zatím v letošním roce neměnila výši úrokových sazeb hypoték a hypotéku s plovoucí úrokovou sazbou dokonce zlevnila. .

Raiffeisenbank

Raiffiesenbank sice žádnou kampaň na letošní jaro nepřipravila, nicméně jako jedna z mála bank na českém trhu klientům za vyřízení hypotéky neúčtuje žádný poplatek. Přehled aktuálně nabízených úrokových sazeb pro hypotéku do 80 % LTV naleznete v článku „Nůžky mezi sazbami hypotečních bank se rozevírají“.

UniCredit Bank

UniCredit Bank od 1. února až do odvolání nabízí zpracování hypotéky za jednotný poplatek 2500 Kč. Tato zvýhodněná nabídka se vztahuje na všechny typy hypoték bez ohledu na dobu fixace úrokové sazby, tedy i Převratnou hypotéku. Standardně si za tuto službu účtuje poplatek 0,8 % z částky úvěru, min. 8000 Kč, max. 30 000 Kč.

REKLAMA

Volksbank CZ

Volksbank svou kampaň zaměřila primárně na klienty, kteří nejsou spokojení u své stávající banky. Těm nabízí až do 31. 3. refinanční hypotéku do 85 % hodnoty nemovitosti, se splatností nad 10 let s úrokovou sazbou 3,99 % p.a. a hypotéku se splatností do 10 let dokonce ještě o jednu desetinu procenta levněji. Klient za vyřízení tohoto typu hypotéky zaplatí 999 Kč, což je méně v porovnání se standardní hypotékou z nabídky Volksbank, na druhou stranu konkurence v drtivé většině případů nabízí tento typ úvěru s nulovým poplatkem.    

Wüstenrot hypoteční banka

Wüstenrot hypoteční banka v rámci jarní marketingové kampaně nabízí vyřízení Hypotéky na vlastní bydlení s pětiletou fixací úrokové sazby do 85 % zástavní hodnoty nemovitosti zdarma. U dvou a tříleté fixace byl poplatek dočasně snížen na jednotných 2999 korun. Snížená výše zpracovatelského poplatku se vztahuje také na Hypotéku na domácnost, Hypotéku na cokoliv a dokonce i na pronájem.

Kromě toho Wüstenrot hypoteční banka jako jedna z mála poskytovatelů hypoték na českém trhu v letošním roce přistoupila ke snižování úrokových sazeb. Naposledy zlevnila refinanční hypotéky s LTV do 85 % o 0,25 b.p.

Kde tedy pořídím hypotéku bez vstupního poplatku?

Hypotéku bez poplatku za vyřízení úvěrové dokumentace běžně nabízí mBank, Česká spořitelna, a Raiffeisenbank. Dočasně tento poplatek nyní klientům neúčtuje Wüstenrot hypoteční banka u pětiletých fixací a LTV do 85 %, Komerční banka u hypoték s fixací na minimálně 3 roky, Hypoteční banka a GE Money Bank. Bankou, která klientům nyní účtuje nižší poplatek oproti sazebníkové ceně, je UniCredit Bank.

Důkazem toho, že slevové akce mají u klientů odezvu, jsou únorové výsledky hypotečních bank, kdy objem poskytnutých hypoték vzrostl podle statistik FINCENTRUM HYPOINDEXu meziročně o více než 54 %

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.62 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.34%

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%
Historie vývoje



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *