EUR 25.305

USD 23.413

REPO sazba ČNB 5.75 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.305

USD 23.413

Stavební spořitelny: Pro velký úspěch prodlužujeme akce

 


 

Stále nízké úrokové sazby v kombinaci se zlepšující se ekonomickou situací nahrávají úvěrům. Zvýšeného všeobecného zájmu o půjčky si všimly i stavební spořitelny, které své podzimní akce zaměřují právě na úvěry. Většina stavebních spořitelen své akční nabídky protáhla až do 31. října. Do konce října se tedy žádného většího překvapení zřejmě nedočkáme.

Českomoravská stavební spořitelna (ČMSS, Liška)

ČMSS naplánovala podzimní akci „Úvěrové dny s Liškou“ od poloviny srpna do poloviny září. V rámci podzimní akce nabízí Liška tablet Lenovo jako dárek k úvěru bez zajištění od 150 tisíc korun a možnost vyhrát jeden milion korun na lepší bydlení při správném zodpovězení soutěžní otázky. Překlenovací úvěry bez zajištění jsou navíc zpracovány zdarma.

Výhodnější úrokové sazby překlenovacích úvěrů zajištěných nemovitostí Topkredit a Tophypo získáte u Lišky od 1,99 procenta, resp. 2 procent až do konce září. Za zpracování žádosti zajištěných úvěrů zaplatíte do 30. září tisíc korun.

Liška si oblíbila soutěže. Vítěz soutěže „Milión snů“, která probíhala do 6. září, by měl být znám již za několik týdnů. Sotva skončila jedna soutěž, Liška již ale rozjíždí další. „V tuto chvíli spouštíme online „Soutěž DOMEČEK“ v rámci věrnostního programu www.ziskejteulisky.cz, kde klienti mohou získat ceny v hodnotě 500 tisíc korun,“ uvedl Tomáš Kofroň z ČMSS.

Modrá pyramida stavební spořitelna (MPSS)

Rychloúvěru od Modré pyramidy se daří, od svého představení v roce 2008 si již našel své místo na trhu. V prvním pololetí letošního roku objem poskytnutých Rychloúvěrů dokonce meziročně vzrostl o 93 procent, když MPSS poskytla 3 300 Rychloúvěrů v celkovém objemu 845 milionů korun. Zájem ale podle průzkumu MPSS není u konce, téměř 70 procent dotázaných má v plánu rekonstruovat v příštích dvanácti měsících. Akční nabídku Rychloúvěru nabízí MPSS bez zajištění až do 700 tisíc korun s úrokovou sazbou 4,99 procenta ještě do konce října.

REKLAMA

MPSS odpouští také poplatky za zpracování úvěru a ocenění nemovitosti při sjednání Hypoúvěru, ale pouze do konce září. „K mimořádně nízkým úrokovým sazbám přidáváme nyní zpracování úvěru a ocenění hodnoty nemovitosti zdarma. Teď je ten nejlepší okamžik k pořízení vlastního bydlení,“ uvádí Martin Sikora z marketingu Modré pyramidy. Hypoúvěr poskytuje MPSS od 200 tisíc korun až do 100 procent hodnoty nemovitosti s možností rozložení splátek až na 30 let.

Raiffeisen stavební spořitelna (RSTS)

Prodlouženou akci dopřála svým klientům i RSTS, která prodloužila do konce října nejen zvýhodněný úvěr na rekonstrukce REKOpůjčku s úrokovou sazbou od 4,69 procenta, ale také HYPOsplátku s výhodnějším úrokem od 1,95 procenta.

REKOpůjčka financuje nejrůznější modernizace bez zajištění až do výše 700 tisíc korun. Vlastní bydlení zajištěné nemovitostí si u RSTS můžete pořídit s HYPOsplátkou se sníženou úrokovou sazbou, do konce října navíc nemusíte platit poplatek za sjednání úvěru. Pro získání úvěru nejsou podmínkou vlastní úspory a žadatel nemusí být do té doby klientem stavební spořitelny.

RSTS se snaží vábit klienty všemi možnými prostředky. Od září si dokonce připravila nové webové stránky. „Nový web je zpracován v modernější grafice, celkově vzdušnější a více interaktivní. Zároveň jsme se snažili zpřehlednit a vyzdvihnout produktovou nabídku a návštěvníkům stránek usnadnit celkovou orientaci na webu,“ uvedl Lukáš Kopecký, marketingový ředitel Raiffeisen stavební spořitelny.

REKLAMA

Stavební spořitelna České spořitelny (SSČS, Buřinka)

Reklamní kampaň Buřinky Palečkovi láká od konce prázdnin na „Úvěr od Buřinky“ bez zajištění za 4,95 procent ročně. Půjčit si ale musíte minimálně 400 tisíc korun a úrokovou sazbu zafixovat na tři roky. Pro velký úspěch akce pokračuje až do konce října.  

Akce Hypoúvěr od Buřinky s úrokovou sazbou od 1,95 procenta běžela dva měsíce během léta. Úspěch Hypoúvěru se odrazil v červenci v historicky nejvyšších objemech zajištěných úvěrů. „Můžeme potvrdit, že v červenci 2015 jsme dosáhli nejvyšší celkové měsíční produkce v úvěrech za rok 2015, v meziročním srovnání se jedná o nárůst 38 %,“ uvedla Klára Pačesová z České spořitelny. Nabídka byla prodloužena o další dva měsíce až do konce října. Podmínkou zvýhodněné sazby je půjčka minimálně jeden milion korun s fixací na tři nebo šest let, výše úvěru nesmí překročit 70 procent hodnoty zastavované nemovitosti (LTV). Do 31. října zájemci získají navíc ještě odhad nemovitosti zdarma.

„Vybraným klientům s 4% a 5% vkladovou smlouvou jsme zvýhodnili podmínky pro získání řádného úvěru. Až do konce října 2015 mohou klienti s těmito smlouvami o stavebním spoření získat řádný úvěr ze stavebního spoření při naspoření alespoň 0,1 % cílové částky a dosažení minimálního bodového ohodnocení 0 bodů,“ uvedla Klára Pačesová. 

Wüstenrot – stavební spořitelna

Půjčku ProBydlení si klienti stavební spořitelny Wüstenrot oblíbili natolik, že jejich objem překročil ke konci srpna jednu miliardu korun, což představuje meziroční nárůst o 140 procent. Wüstenrotu se na poli úvěrů evidentně daří, svou akční nabídku půjček ProBydlení poskytuje zatím do konce září. 

Půjčka je poskytována až do výše jedno milionu korun bez nutnosti zástavy nemovitosti. V průměru si klienti půjčili 335 tisíc korun, v loňském roce to přitom bylo ještě 300 tisíc korun. „Z naší statistiky vyplývá, že v letošním roce investovali klienti 60 % z vyplacených úvěrových prostředků do vylepšení svého bytu nebo rodinného domku,“ říká Dagmar Náhlíková, vedoucí úseku vývoje produktů finanční skupiny Wüstenrot, a dodává: „Peníze vyplácíme klientům předem, což je pro ně výhodné jak s ohledem na nákup nového zařízení, tak úhrady řemeslnických prací. Na doložení faktur a účtenek mají klienti celých 6 měsíců. Další výhodou je, že úroky zaplacené z Půjčky ProBydlení si klienti mohou odečíst z daňového základu.“

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.62 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.34%

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%
Historie vývoje


Související články

Vláda diskutuje zrušení podpory stavebního spoření. Podle AČSS by to na obyvatelstvo mělo velmi nepříjemné dopady

Stavební spoření je v Česku velmi oblíbeným finančním produktem. Aktuálně jej využívají více než tři miliony klientů. Nyní je v rámci hledání úspor ve státním rozpočtu vážným kandidátem na „odstřel“. Zeptali jsme se proto tajemníka Asociace českých stavebních spořitelen (AČSS) Jiřího Šedivého, jaké dopady by mělo zrušení státní podpory po 30 letech na stavební spoření.

Text: Milan Vodička

Foto: AČSS

17. 08. 2022

Budou přibývat rekonstrukce a opravy nemovitostí

Foto: Shutterstock Hlad po investicích do vlastního bydlení na jedné straně a hledání bezpečného přístavu pro úspory na straně druhé – to jsou důvody růstu zájmu o úvěry od stavebních spořitelen i o samotné stavební spoření. Shodují se na tom generální ředitelé stavebních spořitelen. A objevuje se i další výrazný fenomén – rekonstrukce.

Text: Milan Vodička

01. 06. 2021


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *