EUR 25.265

USD 23.663

REPO sazba ČNB 5.75 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.265

USD 23.663

Zdeněk Kučera: Nově nabízíme pojištění bydlení na míru

 


 

Nedávno jste spustili nové pojištění bydlení. Co všechno toto pojištění zahrnuje?

Cílem bylo sestavit nové pojištění domácnosti, rodinných domů, bytů a rekreačních objektů se všemi souvisejícími stavbami s ohledem na nejnovější trendy v bydlení. V nabídce máme i nadále dosavadní velmi kvalitní „balíčkový produkt“ Top Exklusiv, ale nyní jsme chtěli nabídnout také stavebnicový systém, tedy pojištění přesně na míru individuálnímu klientovi podle jeho potřeb a preferencí.

Pojištění může zahrnovat ochranu proti požáru a jiným živlům, odcizení, vodovodním škodám, vandalismu a dalším škodám, například přepětím. Sjednat lze i pojištění občanské odpovědnosti, a to variabilně v několika úrovních limitů pojistného plnění od jednoho do dvaceti milionů korun. Limity byly výrazně navýšeny v reakci na účinnost NOZu, jenž s sebou přinesl podstatný nárůst nároků poškozených.

Součástí jsou i velmi nadstandardní asistenční služby, jaké doposud nemají obdoby.

Čím se lišíte od ostatních pojišťoven?

REKLAMA

Jak už bylo řečeno, můžeme nyní uspokojit i klienty, kteří řeší pořízení pojištění nákupem balíčku krytí, ale i ty, jež si chtějí pojištění sestavit sami.

Do nového pojištění nemovitostí jsme promítli řadu novinek. Umíme do pojištění zahrnout různé vedlejší stavby a prvky, jako jsou studny, skleníky, altány, sochy, zídky a další součásti zahradní architektury. Pojistit lze zásobníky plynu, bazény, včetně úniku vody následkem pojistného nebezpečí, čistírny odpadních vod, apod.

K pojištění domácnosti patří samozřejmě také ochrana pro dětské kočárky, jízdní kola nebo hudební nástroje či zdravotní pomůcky, nejen v bytě, ale například i ve společných prostorách, jsou-li k uložení takových předmětů určeny. Bydlí-li někdo z pojištěné domácnosti na koleji nebo v internátě během studia, jsou pojištěny i jeho osobní věci v těchto ubytovacích zařízeních. Pojistit lze i domácí mazlíčky pro případ jejich úhynu v důsledku pojištěného nebezpečí.

Automatickou součástí pojištění jsou zcela bezplatné asistenční služby. Byly nyní rozšířeny o další servis s vysokými limity plnění. Jsou dostupné 24 hodin denně. Umí poslat při havárii nebo defektu domácího spotřebiče elektrikáře, instalatéra, zámečníka, opraváře, plynaře nebo sklenáře. Pro klienty je velmi zajímavá také právní asistence, včetně asistence na telefonu k řešení spotřebitelských sporů, sporů o náhradu škody, sporů s dodavateli služeb nebo ke smluvní problematice.  Nově byla zavedena dnes aktuální  IT služba, poskytující  vzdálenou IT asistenci, asistenci pro další technologická zařízení,  ale i pomoc při obnově dat na počítačích.

REKLAMA

Jakým způsobem funguje vaše pojištění na míru?  

Základem pojištění je nezbytné minimum, tedy krytí pro případ požáru nebo výbuchu. Další rizika jsou volitelná, včetně pojištění odpovědnosti. Zákazník si je volí podle charakteru a hodnoty svého domácího zázemí. Řadu nebezpečí lze připojistit i na vyšší limity.

Nemůže se stát, že by klient zapomněl pojistit nějaká pojistná nebezpečí?

Pojištění sjednává zákazník s poradcem, který ho pojištěním provede. Dokumentace obsahuje všechna možná pojistitelná nebezpečí, takže nehrozí, že by nějaké vypadlo. Klient musí volit nejen druhy nebezpečí, ale soustředit se i na stanovení přiměřených pojistných částek. Jde o to, aby v případě katastrofického scénáře jeho pojištění poskytlo dostatek prostředků na pořízení zázemí ve srovnatelné úrovni a kvalitě.

REKLAMA

Jak jste pojali pojištění odpovědnosti?

Pojištění odpovědnosti je volitelné. Vztahuje se na odpovědnost vlastníka objektu, majitele drobného domácího zvířete i na odpovědnost v běžném  občanském životě. Součástí je i pojištění finanční škody až do výše 100.000 korun. Nejčastějšími případy, které z tohoto pojištění řešíme, je vytopení souseda vodou z pračky nebo přetečením dřezu či vany, zničením předmětů v domácnosti při návštěvě nebo domácím mazlíčkem, pokousání psem, pád předmětu z okna nebo balkonu na cizí majetek, apod.

Obsahuje vaše pojištění nějaké výjimky?

V rizikových oblastech z hlediska záplav a povodní nelze pojistit tato konkrétní nebezpečí, ale vše ostatní pojistíme. V případě nezabezpečených staveb lze sjednat pro některé předměty limity plnění pro případ krádeže vloupáním jen do určité výše. Pojistné plnění se vyplácí v nových cenách, pouze pro starší elektrotechniku, sportovní potřeby, stroje (nad 5 let) nebo starší oblečení (nad 3 roky) stanovujeme odškodnění v časové ceně.

Jak se liší cena nové pojistky od vašeho předešlého pojištění?

Domov VARIANT je konstruován zcela odlišně než naše předešlé produkty. Sazby jsou však nastaveny s ohledem na rozsah a výši krytí velmi příznivě a na trhu jsou naprosto konkurenceschopné. Do ceny se promítá zvolená spoluúčast a úroveň zabezpečení. U tohoto pojištění Domov VARIANT může být spoluúčast i nulová. Pojistí-li klient souběžně objekt i domácnost v něm, dostane automaticky 10% slevu z pojistného.

Děkuji za rozhovor.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%

5.57%
Historie vývoje


Související články

Jiří Hrbáček, Wood & Company

Jiří Hrbáček: Chceme být investiční kotvou. Věříme, že čistý výnos 8 až 10 % je dlouhodobě udržitelný

Čím jsou zajímavé investice do komerčních realit? Jak ovlivňuje trh současná energetická krize a vysoká inflace? A jak se v tomto prostředí daří realitním fondům WOOD & Company? Na tyto a další otázky odpovídal Jiří Hrbáček, portfoliomanažer a místopředseda představenstva WOOD & Company.

Text: Jana Zámečníková

Foto: Wood & Company

11. 11. 2022

darování nemovitosti

Rozhovor: Jaká jsou úskalí darování nemovitosti a jak správně postupovat?

Darování nemovitosti (především v rodině) se jeví jako vhodná alternativa ke zdlouhavému dědickému řízení. Jaká jsou úskalí, nejčastější chyby smluv, jaké povinnosti má obdarovaný a na co by dárce neměl zapomínat? O tom jsme si povídali s Radkem Novotným, advokátem projektu www.pravnipomoconline.cz.

Text: Veronika Hejná

Foto: Shutterstock

17. 12. 2021

Eva Hingarová: Hypotéky budou zdražovat, dostupnost bydlení ale ovlivní i ceny energií

Vyšší hypoteční sazby zatím dostupnost bydlení tolik nezhoršily. „Nesmíme ale zapomínat také na růst cen energií, potravin, služeb či stále rostoucích cen bytů,“ říká v rozhovoru Eva Hingarová, Head of Finance SFG holding a.s. s tím, že se i díky těmto nákladům může vlastní bydlení stát nedostupné i pro střední třídu.

Text: Jana Zámečníková

Foto: SFG holding a.s.

03. 11. 2021


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *