19. 08. 2010

4 víkendy za 400 milionů

K dnešnímu dni si víkendové kroupy v Praze připsali na vrub více než 740 pojistných událostí na motorových vozidlech klientů Generali, které se svojí výší přehoupli přes 41 miliónů korun. Přibližně ve 30% případů se jednalo o "totálku". Sčítání škod ale zdaleka nekončí. Je čas dovolených a tak na řadu řidičů, kteří měli zaparkovaná vozidla na volném prostranství, čeká po návratu nemilé překvapení.

Z pohledu Generali počítá celkový hrubý odhad škod způsobených krupobitím se dvěma tisícovkami pojistných událostí za více než 100 milionů korun. Předpokládáme, že větší část připadne na motorová vozidla, přibližně 1200 škod za 60 milionů korun. Z tohoto důvodu přijala Generali sadu opatření, které mají ještě více urychlit proces likvidace. Řada zákazníků v závislosti na rozsahu poškození svého vozidla již využila možnost zlikvidování škody ve zkráceném časovém termínu a peníze tak mohly být poukázány na jejich účty.

Krupobití spojené s přívalovým deště napáchalo v Praze i další škody, převážně na majetku. Poškozené střechy, zaplavené sklepy, atd. Podle odhadů by se mělo jednat o zhruba 800 škod za 40 milionů korun.

Blesková povodeň, která řádila minulý týden v severních Čechách, si dosud na svůj účet připsala necelou tisícovku škod za 61 milionů korun. S více než 55% hlášení převažují škody na rodinných domech za 27 milionů korun. Postupně však rostou škody podnikatelů a na obecním majetku, které jsou vždy hlášeny s určitou časovou rezervou.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.62 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu