Analytici ČS: sazby jsou na českém bankovním trhu i v celé Evropě na historicky nejnižších úrovních; úroky hypoték České spořitelny díky tomu padají na rekordních 2,29 %

01.08.2014 11:08 Tisková zpráva: Česká spořitelna

Analytici ČS predikují, že aktuální historicky nejnižší sazby na trhu se zvednou nejdříve začátkem roku 2016, stávající situace nahrává výhodným úvěrům

Česká spořitelna, díky klientům jednička na trhu hypoték pro občany a firmy, přichází s akční nabídkou rekordně nízkých úroků u hypoték: pro pětiletou fixaci teď banka garantuje sazbu 2,29 %. Nabídka ČS platí od 4. do 31. srpna 2014

Prostředí nízkých úrokových sazeb, které přeje levným úvěrům, umožnilo České spořitelně přijít s výhodnou akční nabídkou u hypoték: klientům garantuje rekordní sazbu 2,29 % na 5 let, a to až do 90 % hodnoty zastavené nemovitosti. Stačí hypotéku splácet z aktivního účtu u České spořitelny a sjednat k ní pojištění schopnosti splácet. Akce se vztahuje na všechny nové hypotéky České spořitelny s pětiletou fixací uzavřené od 4. do 31. srpna 2014 a lidé ji mohou využít i pro refinancování hypoték z jiných bank.

Úrokové sazby jsou aktuálně na českém bankovním trhu i v celé Evropě na historicky nejnižších úrovních. Analytici České spořitelny předpokládají, že by k jejich zřetelnějšímu nárůstu nemělo dojít před začátkem roku 2016. „Zatímco ekonomická aktivita začíná v České republice od konce roku 2013 pozvolna narůstat, tlak na růst cen není patrný. Inflace se drží blízko nuly,“ řekl David Navrátil, hlavní ekonom a ředitel odboru ekonomické a strategické analýzy České spořitelny. „Růstu hladiny spotřebitelských cen výrazněji nad 2 %, který by České národní bance umožňoval zahájení exitu z režimu devizových intervencí, se nejspíše nedočkáme dříve, než ve druhé polovině roku 2015,“ doplnil Navrátil.