Areál kdysi mocného autodopravce v Česku jde do prodeje

05.10.2016 12:10 Tisková zpráva:

Sídlo a logistická základna spediční firmy firmy Autodoprava Hanzalík, dříve jednoho z největších kamionových dopravců v zemi, se kvůli insolvenci majitele prodává.  Logistický areál v Lišově v blízkém sousedství Českých Budějovic o rozloze 94 000 metrů čtverečních jde do výběrového řízení. Vyhlásila je v těchto dnech společnost Naxos, která se na prodeje větších komerčních nemovitostí specializuje. Podle jejích zástupců se již objevili první zájemci. A budoucí investor by přinesl do regionu i nová pracovní místa. Doporučená kupní cena lišovského areálu představuje 25 milionů korun. První kolo výběrového řízení končí  21. října.

Logistické centrum pro dopravu v Lišově se řadí mezi největší skladové a průmyslové areály, které jsou nyní v Jihočeském kraji k mání.  „K jeho výhodám patří moderní haly, servis pro kamiony, rozsáhlé zpevněné plochy i to, že stojí na atraktivním místě. Je to odtud osm kilometrů do Českých Budějovic a nedaleko jsou i hranice s Rakouskem,“ říká Michal Skuhra z Naxosu, který má prodej na starosti. „Zajímavý může být jak pro významné autodopravce z celé České republiky, tak i pro velké společnosti, které potřebují rozsáhlé skladovací plochy s dostatečným obslužným zázemím pro kamionovou dopravu. Navíc tu budoucí majitel může vystavět další sklady či servisní zázemí,“ dodává.

Autodoprava Hanzalík byla jednou z největších kamionových doprav v tuzemsku. Její flotila čítala více než čtyři stovky moderních automobilů.  Tato spediční firma také nákladně přestavěla a zmodernizovala své logistické centrum v Lišově. V posledních letech se ale její majitel ocitl v insolvenci, a proto se areál nyní prodává ve výběrovém řízení.

Tisková zpráva: Naxos