Budoucí sídlo pojišťoven Kooperativa a ČPP, Main Point Karlín v Praze, koupil uzavřený investiční fond V.I.G. ND, správcem fondu je REICO ČS

26.08.2011 11:08 Tisková zpráva: Česká spořitelna

V.I.G. ND, uzavřený investiční fond, a. s. koupil 22. srpna 2011 budovu Main Point Karlín v Praze, která bude od roku 2012 sídlem společností Kooperativa pojišťovna, a. s., a Česká podnikatelská pojišťovna, a. s., jež jsou součástí koncernu Vienna Insurance Group (VIG). Kooperativa je druhou největší pojišťovnou v České republice.

Uzavřený investiční fond V.I.G. ND spravuje investiční společnost REICO České spořitelny, která je součástí Erste Group. REICO ČS rovněž spravuje největší otevřený nemovitostní fond v ČR – ČS nemovitostní fond.

REICO ČS je 100% dceřinou společností České spořitelny, na konci roku 2006 se stala investiční společností. Poskytuje služby v oblasti investování do speciálních fondů nemovitostí. ČS nemovitostní fond investiční společnosti REICO je největší otevřený podílový fond nemovitostí v České republice a zároveň je fondem nejstarším.

ČS nemovitostní fond se soustřeďuje převážně na dokončené nemovitosti s minimální hodnotou 10 mil. EUR. Hodnota vlastního kapitálu fondu činí 1,76 mld. Kč. Výkonnost ČS nemovitostního fondu dosahuje 3,88 % za posledních 12 měsíců.