Byty se prodávají, hypotéky jsou nebývale levné. Jak ale dobře pořídit? 4 tipy na koupi bytu

28.08.2014 11:08 Tisková zpráva:

Úrokové sazby hypoték nadále klesají a přibývá lidí využívajících je k pořízení bydlení. Doba na koupi bytu je nyní ideální. Jak byt správně pořídit a na co si dát pozor? David Shelef z BCD Group radí čtyři tipy, které vám pomohou vybrat byt. Usnadní vám výběr nejen nového domova, ale také vhodné investice, daleko výhodnější než dříve oblíbené stavební spoření pro vás nebo vaše děti. (Tisková zpráva: BCD Group)

O byty je velký zájem. Neváhejte tedy

Výhodné úrokové sazby hypoték jsou ovlivňovány rekordně nízkou základní úrokovou sazbou České národní banky. Protože není možné, aby tato situace zůstala navždy, mnoho lidí se k pořízení bydlení rozhoduje právě nyní. A ty nejlepší nabídky samozřejmě také rychle mizí. „Vzhledem k výhodným podmínkám je nyní o byty opravdu velký zájem. Doporučujeme tedy s ohledem na současnou situaci s nákupem nemovitosti neváhat,“ říká David Shelef, zástupce BCD Group.

Vyplatí se koupit projekt ve výstavbě

Zajímavým tipem je koupit byt v právě vznikajícím rezidenčním projektu. Má to hned několik benefitů. Projekty ve výstavbě jsou levnější než srovnatelné dokončené projekty a navíc můžete osobně dohlížet i na samotnou stavbu. Nezanedbatelná je také příležitost ovlivňovat a vybírat si standard používaných materiálů a vybavení. Zvolit si nejen dispozici, která bude vyhovovat přímo vám, ale i celkový vzhled bytu.

Kupujte od prověřeného developera

Každopádně také závisí na tom, od koho byt kupujete. O to více, pokud se rozhodnete pro pořízení výhodného projektu ve výstavbě. „Jednoznačně doporučujeme lidem, aby tak zásadní investici jako je pořízení bydlení učinili prostřednictvím prověřeného developera dobře etablovaného v lokalitě,“ doporučuje David Shelef, zástupce BCD Group. Jistě se vyplatí prohlédnout si již realizované projekty developera v lokalitě a pokusit se zjistit spokojenost lidí, kteří v nich žijí.

Přemýšlejte o bydlení jako o investici

Současná výhodná situace vybízí také k úvahám o pořízení bytu jako investici. A uvažovat tímto způsobem se vyplatí i tomu, kdo byt kupuje primárně na bydlení. Každopádně je tato investice nyní velmi výhodná. „Samozřejmě, že si většinou pořizujeme byt kvůli bydlení, ale nikdy nevíte, zda jej nebudete dříve nebo později chtít prodat. Pak se jistě hodí, když si byt hodnotu udrží nebo když jeho cena dokonce vzroste,“ doplňuje Pavel Bultas, ředitel společnosti Hypoasistent.