13. 07. 2015

Subjekty:
CENTRAL GROUP

CENTRAL GROUP v červnu úspěšně dokončil dva exkluzivní rezidenční projekty v centru Prahy. Jejich prodej ale chce zahájit až na podzim

Jedním z nejprestižnějších současných pražských projektů, jehož kolaudace proběhla teprve v polovině června letošního roku, je Rezidence Park Nikolajka na rozhraní Smíchova a Malé Strany v Praze 5. Celkem 105 exkluzivních bytových jednotek situovaných v pražské památkové zóně nabídne zájemcům unikátní kombinaci bydlení v centru města, a přitom ve zcela klidné slepé ulici v objetí zelených korun vzrostlých stromů. Většina bytů v Rezidenci Park Nikolajka má navrženy velkorysé terasy nebo balkony s ojedinělým výhledem na panorama Prahy.

Úspěšnou kolaudací projektu Rezidence Park Nikolajka zároveň končí rekordní peripetie spojené s realizací projektu. „Celý rozvoj lokalityna Nikolajce trval od nákupu pozemku, přes komplikované povolovací procesy až po úspěšnou kolaudaci téměř 13 let. To samo o sobě nejlépe dokládá, v jakých podmínkách musejí být investoři v Praze schopní fungovat. Když se ale nyní s odstupem času na hotový projekt podívám, tak vložená energie za to rozhodně stála. Rezidence Park Nikolajka skutečně patří k tomu nejlepšímu, co se v posledních letech v centru Prahy postavilo a je to bezpochyby velmi důstojný vstup největšího rezidenčního developera do exkluzivního segmentu,“ říká Dušan Kunovský, předseda představenstva CENTRAL GROUP.

Druhým v červnu zkolaudovaným exkluzivním projektem je Rezidence U Muzea na rozhraní Vinohrad a Nového Města v Praze 2, v bloku domů přímo nad Václavským náměstím. I přes pulsující lokalitu v samém srdci Prahy jsou byty orientovány do klidné ulice bez dopravního hluku. Rezidence U Muzea nabízí celkem 42 bytových jednotek, přičemž byty v horních podlažích disponují nádhernými terasami s výhledem na Prahu.

„Byty v Rezidenci U Muzea jsou nejen atraktivním bydlením v samotném centru Prahy, ale i vynikající dlouhodobou investicí. Díky unikátní lokalitě totiž jejich hodnota v čase poroste. Toho si jsou vědomi i realitní investoři, již během výstavby jsme obdrželi několik nabídek na odkoupení celého projektu. Přestože některé z nich byly cenově velmi zajímavé a dost jsme je zvažovali, nakonec jsme se rozhodli rozprodat jednotlivé byty na volném trhu. Tak moc našemu projektu věříme,“ vysvětluje Dušan Kunovský a dodává: „Ceny bytů v obou projektech ale zveřejníme až se spuštěním nové nabídky na konci září. Tyto prémiové nemovitosti chceme vždy prodávat až po dokončení, kdy bude vše dokonale naleštěno a „vymazleno“ do posledního detailu.“

Oba projekty nabídnou zájemcům nejen exkluzivní lokalitu, ale i prémiový standard provedení, a to jak interiérů, tak i exteriéru budovy. Bytové domy mají kamenné fasády, luxusní obklady, dlažby a skleněná zábradlí ve společných prostorách. Jednotlivé byty pak mají luxusní provedení včetně řady exkluzivních designových prvků, jednotky v horních podlažích jsou navíc vybaveny například klimatizací nebo hydromasážními vanami. I přes dokončení obou projektů budou mít klienti možnost volby při výběru vnitřního vybavení a barevného sladění interiéru na míru.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu