12. 02. 2015

Subjekty:
CENTRAL GROUP

CENTRAL GROUP zahájil i letošní rok akvizicemi. Další pozemky získal v Horních Měcholupech a ve Stodůlkách

Nově zakoupený pozemek v Horních Měcholupech o rozloze přibližně 8 tisíc metrů čtverečních sousedí ze severu s právě realizovanou poslední etapou lokality Javorová čtvrť. V budoucnu by na něm mělo vyrůst přes sto nových cenově dostupných bytů. Druhá letošní akvizice pro zhruba padesátku nových bytů a komerční prostory se nachází v lokalitě Velká ohrada ve Stodůlkách.

Javorová čtvrť: Pražská rezidenční revoluce

Lokalita Javorová čtvrť společnosti CENTRAL GROUP se ihned po uvedení do nabídky v závěru roku 2012 stala doslova hitem mezi pražskými developerskými projekty, zejména díky revolučním cenám začínajícím dokonce pod hranicí 1 milionu korun včetně DPH. Není tedy divu, že zde CENTRAL GROUP stále přikupuje další pozemky pro nové etapy.

„Za necelých dva a půl roku od zahájení prodeje první etapy jsme v Horních Měcholupech prodali již přes 710 bytů. To je jednoznačně nejvíce, kolik kdy jakákoli firma za tak krátké období na jednom místě prodala. Javorová čtvrť se díky tomu stala prodejně nejúspěšnější bytovou lokalitou novodobé české historie,“ zdůrazňuje Dušan Kunovský, šéf CENTRAL GROUP.

Aktuálně je v prodeji již třetí a zatím poslední etapa, která nabízí celkem 375 bytů s termínem dokončení na konci letošního roku. Předcházející dvě etapy s celkovým počtem 568 bytů jsou již dokončeny a z více než 90 % vyprodány.

REKLAMA

Obdobně má CENTRAL GROUP historicky dobré zkušenosti s lokalitou pražských Stodůlek, kde postupně dokončil téměř 1200 bytů v projektech Prague Towers, Nové Stodůlky, Dalejský park, Nad Údolím a Klausova. Všechny byty ve všech těchto projektech jsou již vyprodány.

„Kromě dobrých a zavedených lokalit s velmi příznivými cenami jsou pro úspěch prodeje klíčové i současné historicky nejvýhodnější podmínky financování. Díky bezkonkurenční Hypotéce CENTRAL GROUP s garantovanou úrokovou sazbou jen 1,99 % ročně, kterou lze financovat až 90 % kupní ceny nemovitosti, si kvalitní nové bydlení mohou zájemci dovolit již za 5.300 Kč měsíčně. Koupě vlastního bytu je tak nyní jednoznačně výhodnější než bydlení v nájmu a kupující si to dokáží spočítat,“ uzavírá Dušan Kunovský.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu