Česká pojišťovna registruje již více než 2000 škod ze včerejších bouřek, tentokrát nejvíce v hlavním městě

17.08.2010 01:08 Tisková zpráva: Česká pojišťovna

Do včerejšího poledne zaregistrovala Česká pojišťovna přes 2000 pojistných událostí ze včerejších bouřek. Z toho 1700 jich je z hlavního města, zejména z Prahy 4 – městských částí Krč, Písnice, Libuš, Kunratice, Chodov, Háje a dalších 200 z okresu Praha západ.

Nejčastěji lidé hlásí poškozené automobily – rozbitá skla, poškozené karoserie. Vzhledem k tomu Česká pojišťovna posílila počty likvidátorů a mobilních techniků na prohlídkových pracovištích v Praze, zejména v Praze 4, Kaplanově ulici, kde budou v následujících dnech pracovníci ČP motoristům k dispozici od 7 do 19 hodin.

Z pojištění staveb a domácností klienti hlásí poškozené střešní krytiny a po nich následná zatečení do obytných místností, rozbitá okna, fasády… V 90 % případů to jsou škody z krupobití, o zbytek
se podělily další živly ve spojitosti s bouřkovou činností – blesky, záplavy, pády stromů.

Rady, jak mají klienti i v případě hlášení škod z krupobití, nebo jiných živlů, postupovat, najdou
na internetové stránce www.ceskapojistovna.cz

Celkem je za kalamity minulého týdne a tohoto víkendu je hlášeno 6300 – odhad je zhruba 12 000 s pojistným plněním 570 milionů Kč.