ČMSS si stojí na trhu stavebního spoření nejlépe

21.03.2014 04:03 Tisková zpráva: Českomoravská stavební spořitelna

Stavební spoření je stále nejvýnosnější a nejbezpečnější spořicí produkt na trhu. Vedle ročního výnosu nabízí lidem možnost získat až dva tisíce korun státní podpory. Při jejím započítání do celkového zhodnocení tak klient získá úrok až 5 % ročně.

„Takový výnos při nulovém riziku nedokáže v současnosti nabídnout žádný jiný spořicí produkt,“ říká místopředseda představenstva ČMSS Manfred Koller, a dodává: „Klientům až do konce března nabízíme úrokovou sazbu 2,1 % s garancí po celou dobu trvání smlouvy.“

V porovnání s konkurencí si tak stavební spoření od ČMSS vede nejlépe. Srovnání pěti stavebních spořitelen podle Scott & Rose pracuje se dvěma modelovými příklady. První počítá s úložkou 1700 korun, což je obvykle ukládaná částka, která dává nárok na maximální státní příspěvek ve výši 2000 korun ročně. Ve druhém případě se výnos vypočítává z úložky 3000 korun měsíčně. „Potěšilo nás, že i po odečtení daně z úrokových výnosů a poplatků dokážeme přinést našim klientům nejvyšší úspory na trhu,“ dodává Manfred Koller.

Stavební spořitelna

Celková čistá úspora při úložce 1700 Kč

Celková čistá úspora při úložce 3000 Kč

Českomoravská

138 124 Kč

240 873 Kč

Modrá pyramida

138 002 Kč

237 033 Kč

Wüstenrot

137 968 Kč

237 002 Kč

Raiffeisen

137 867 Kč

236 911 Kč

České spořitelny

134 360 Kč

231 227 Kč

Zdroj dat: Scott & Rose, Aktuálně.cz

Investice do bydlení podle průzkumů, které byly zveřejněny v poslední době, představuje v domácím rozpočtu Čechů druhou nejvyšší položku. Padesát šest procent Čechů se letos chystá utrácet za bydlení. Téměř polovina lidí, kteří plánují rekonstrukci, chce pro její financování využít alespoň částečně úvěr, a to zejména ze stavebního spoření, nebo hypotéku.

Tagy: ČMSS