CPI Group dokončila akvizici devatenácti administrativních budov

04.10.2011 01:10 Tisková zpráva: CPI Group

Transakce je velice rozmanitá co do majetkového složení, financování i právního zajištění. Jednání trvala téměř rok. V historii CPI Group jde o největší jednorázovou akvizici,“ uvedl k transakci generální ředitel CPI Group Zdeněk Havelka.

Akvizice zahrnuje celkem sedm dceřiných společností Office Star s devatenácti objekty v různých městech České republiky. Nákup schválil v květnu tohoto roku také Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Majoritním nájemcem je Česká pojišťovna. V portfoliu se nachází např. sídlo pojišťovny v Plzni, Liberci, Brně, Pardubicích, Hradci Králové nebo Ostravě. V Praze jde např. o historickou budovu ve Spálené ulici, moderní objekty na Pankráci nebo objekt TOKOVO na Praze 7, kde je jedním z nájemců také Nejvyšší kontrolní úřad .

Plocha jednotlivých kancelářských budov se pohybuje od 1 200 do 26 000 m2. V součtu jde o více než 122 000 m2 kanceláří s téměř 100% pronajatostí.

Uvedené portfolio ideálně zapadá do naší investiční strategie, zahrnuje kvalitní objekty s dobrým nájemcem a dlouhodobým nájemním vztahem za přijatelných obchodních a finančních podmínek. Od financujících bank ČSOB a České spořitelny navíc přebíráme financování v původní podobě,“ uvedl k transakci Zdeněk Havelka. Zároveň nevyloučil ani další akvizice. „Nabídka na trhu se ale pomalu mění, nebudeme kupovat za každou cenu. Apetit a prostředky stále máme, budeme ale pečlivě vybírat.“

CPI Group se stala v loňském roce nejvýraznějším investorem na realitním trhu a na obdobné prvenství aspiruje i letos. Zásadní akvizice se dotkly právě segmentu kancelářských nemovitostí, jejichž objem po aktuální transakci vzrostl na celkových 180 000 m2.

S množstvím majetku stoupla i potřeba jeho správy. Posílili jsme jednotlivé týmy obchodu a správy majetku ve všech segmentech, chceme nájemcům garantovat osobnější přístup a efektivní řešení jejich požadavků,“ podotkl Havelka.