CTP a ING Bank uzavřely úvěr ve výši 75 milionů eur

05.10.2015 01:10 Tisková zpráva:

Nizozemskýdeveloper CTP a ING Bank se dohodly na podmínkách úvěru ve výši 75 milionůeur, kterýmásloužit k financováníčásti stálého portfolia CTP o rozloze 2,8 milionu m²pronajímatelnéplochy v celéstředníEvropě – ve městech, Ostrava, NovýJičín, Praha, Humpolec, Brno, Pohořelice a Jihlava. Tenor úvěru je platnýaždo roku 2021.

Radek Zeman, finančníředitel CTP, podotýká: „ING je partnerem CTP od roku 2008. Naše spolupráce začala v těžkédobě pro komerčnínemovitosti, cožbyl jasnýsignál, že ING věřív dlouhodobouživotaschopnost obchodního modelu CTP. Díky tomuto novému úvěru budeme schopni dále posílit naše portfolio a ziskovost v dohlednébudoucnosti.“

Jan-Evert Post, člen globálního týmu řízenípro ING Bank Real Estate Finance, doplňuje: „CTP po více než20 let úspěšněbudovalo svou pozici na trhu v Českérepublice i mimo ni ve střednía východníEvropě, kterápro ING představuje důležitýregion. Pro svévýznamné podnikatelské kvality firemníkultury je CTP dobře řízeno, a my jsme hrdí, že s nimi můžeme být spojováni. Upřednostňujeme úvěry na kvalitníkomerčnínemovitosti, kterése těšídlouhodobě sjednaným nájemním tenorům se silnými a loajálními mezinárodními nájemci.

Průmyslovéportfolio CTP je soustředěno na svou hlavníčinnost – CTPark Network – největšíintegrovanou síť prémiových podnikatelských parkůve středníEvropě. Více než60 míst a dostatečnýland banking CTPark Network umožňuje klientům pokrýt celýregion.

Pro plněnípožadavkůvelkých průmyslových odvětvívyvinulo CTP systém pěti typůbudov – lišících se velikostía funkčností- aby podpořili širokéspektrum podnikatelských aktivit zahrnujících například sofistikovanévýrobnílinky, dodavatelskéřetězce a distribučnícentra, pokročilývýzkum a vývoj či back-office operace. CTP platforma zajišťuje komplexnířešeníod financování, navrhovánía konstrukci zakázkových průmyslových objektůa interiérových vestaveb, po sofistikované výrobnílinky, čistící prostory a laboratoře či komplexnísystémy řízeníbudov.

Tagy: CTP ING Bank