Další akvizice ZFP realitního fondu

05.01.2016 03:01 Tisková zpráva:

Obchodní centrum Frýda je strategicky situováno v centru města v blízkosti hlavních dopravních uzlů a se spádovou oblastí pokrývající asi 150 tisíc obyvatel. Jeho atraktivitu zvyšuje i těsné sousedství nového zimního stadionu a bezproblémové parkování pro více než 500 automobilů.

Město Frýdek–Místek a okolí patří k ekonomicky nejsilnějším lokalitám v Moravskoslezském kraji. Výrazně k tomu přispívá automobilka Hyundai, která produkuje ročně více než 300 tisíc vozidel a zaměstnává téměř 4 tisíce obyvatel z Frýdku–Místku a okolí.

Obchodní centrum Frýda bylo dokončeno v roce 2014 developerskými společnostmi GEMO HOLDING a TK Development. Za účelem akvizice a provozování obchodního centra spojil ZFP realitní fond své síly s lokálním ivestorem, který disponuje rozsáhlými zkušenostmi s provozováním retailových center. Mezi největší nájemce obchodního centra patří známé značky jako například Billa supermarket, H&M, Sportisimo, New Yorker, Reserved, DM, Orsay a více než 50 dalších.

Obchodní centrum Frýda rozšiřuje stávající portfolio ZFP realitního fondu, obhospodařovaného investiční společností ZFP Investments. ZFP realitní fond je speciální nemovitostním fondem pro veřejnost, který vznikl v červnu 2013. Díky důvěře podílníků fondu a úspěšné spolupráci akcionářů přesahuje v současné době majetek ZFP realitního fondu hodnotu 2,7 miliardy Kč.

Akvizicí Frýdy ve Frýdku-Místku dochází nejen k rozšíření portfolia ZFP realitního fondu o kvalitní projekt, ale současně dosahujeme žádoucí diverzifikace investicí do retailového obchodního centra v ekonomicky silném regionu“, řekl Ing. Vladimír Bencz, člen představenstva ZFP Investments.