07. 07. 2009

DavCor poskytne holešovické komunitě dar v hodnotě 5 milionů korun na výstavbu cyklistických stezek a hřišť

Společně s tímto oznámením, David Werry, britský podnikatel a výkonný ředitel společnosti DavCor, také informoval o plánovaných významných investicích do místní komunity.  Ve smlouvě uzavřené s Městskou částí Prahy 7, která je přístupná i pro veřejnost, se DavCor zavázal k postupnému darování celkem 5 milionů Kč na rozvoj místní komunity se zaměřením na vybudování doplňkových cyklistických stezek v Holešovicích a také na výstavbu dětských hřišť, chodníků a zelených ploch.

Werry poznamenává, že tato investice je novou etapou ve vztazích mezi developerem a radnicí, která přináší jednoznačné výhody pro místní komunitu.  „Jestliže nová výstavba vyvíjí tlak na místní infrastrukturu, je jedině správné, že developer pomáhá místní samosprávě. Tento fakt také umožňuje developerovi významně přispívat k širšímu sociálnímu blahobytu dané čtvrti, ve které působí. Naše dohoda s Městskou částí Prahy 7, která se týká daru 5 milionů korun na výstavbu cyklistických stezek a dětských hřišť, je jedním ze způsobů, jakým DavCor může něco změnit. Podobný dárcovský program již existuje v Británii a Irsku a tak jsme rádi, že se stal důležitým trendem do budoucnosti.“

„Velice mě těší, když v sedmé městské části působí developer, který má snahu přispět ke zkvalitnění  zdejšího života. Radnice rozšíření cyklistiky na svém území dlouhodobě podporuje. Velmi si proto ceníme přístupu společnosti DavCor, která se nejen svým finančním darem chce o rozvoj této oblasti v Praze 7 zasadit,“ říká Marek Ječmének, starosta Městské části Praha 7.

V prosinci 2008 DavCor oznámil, že zahájil jednání s městským úřadem Prahy 7, které se týkalo odsouhlasení plánu pro rozšíření cyklistických stezek v oblasti Holešovic. Tato dohoda je klíčovým odrazovým můstkem pro rozvinutí programu společnosti DavCor s názvem „Zelená kola“, který je přizpůsoben k propagaci cyklistiky jako alternativního způsobu dopravy v centru města. V rámci tohoto programu se DavCor zavázal, že poskytne kolo a bezpečnostní vybavení ke každému prodanému bytu.

Rezidence Jubileum byla navržena především pro páry a mladé rodiny, které chtějí žít v centru Prahy místo na jejím okraji a zároveň za to nechtějí připlácet. Bydlení v blízkosti historického centra města znamená méně dojíždění do práce autem a umožňuje se také spolehnout na veřejnou dopravu, díky čemuž se snižují emise. Cena za metr čtverečný u tohoto projektu začíná na 55 tisících Kč, což z něj činí jeden z finančně nejdosažitelnějších projektů v Praze. 75 % bytů v Jubileu tvoří 1+KK a 2+KK, zbývajících 25 % se skládá z 3 + KK a také z několika střešních bytů, které nabízejí prostor 4 + KK. Příjemným bonusem pro první kupující je, že kuchyně bude součástí vybavení bytu a proto může být zahrnuta v jednáních o hypotéce.  Toto umožňuje budoucím vlastníkům bytů podílet se na získání slevy, kterou developer obdrží při rozsáhlé objednávce. Architektem tohoto projektu je společnost Petr Franta Architekti & Asoc a byty jsou prodávány společností Tide Reality – (www.tide.cz ).

REKLAMA

Holešovice jsou často přirovnávány k přístavní čtvrti „ Docklands“ v Londýně díky svému bývalému postavení skladištní čtvrti a stávající se čím dál tím populárnějším místem pro mladé páry a rodiny, které hledají novou „trendy“ městskou čtvrť. V porovnání se Starým Městem, které se nachází na druhé straně řeky, působí Holešovice mladým a energickým dojmem. Mnoho ze zastaralých a nepoužívaných skladištních budov bylo přestavěno na moderní loftové bydlení, hudební kluby a galerie. V blízkosti Rezidence Jubileum se nachází unikátní centrum současného umění nazvané DOX, které vystavuje to nejlepší z českého a mezinárodního designu a sochařství. Přímo v ulici Komunardů je situována nově otevřená budova La Fabrika, kde se konají nejrůznější hudební, taneční, divadelní a filmové události. Součástí programu tohoto kulturního centra jsou také živá vystoupení. Holešovice jsou rovněž domovem pro jedny z nejlepších pražských tanečních klubů a koncertních sálů ( Mecca, Molo 22 a také jedinečný Cross klub). Investice do projektu činí 16 milionů Euro.

Společnost DavCor nedávno spustila jedinečnou propagační akci, která je jediná svého druhu v České republice. Její koncept je jednoduchý, kdokoliv si koupí byt v novém projektu společnosti DavCor Rezidence Jubileum v Praze 7 bude zařazen do slosování soutěže o střešní apartmán o velikostí 106 m2 nabízející několik teras v hodnotě 10 milionů korun. Vzhledem k faktu, že nádvorní komplex nabízí celkem 100 bytů je šance odejít s touto fantastickou cenou 99:1.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.62 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu