Dlouhé fixace frčí, Hypoteční banka zavádí „sedmiletku“

24.06.2013 12:06 Tisková zpráva: Hypoteční banka

Vývoj posledních let ukazuje, že klienti mají o delší fixace úrokových sazeb u svých hypotečních úvěrů čím dál větší zájem. Ze statistik Hypoteční banky vyplývá, že ještě před pěti lety, v roce 2008, kdy výše úrokových sazeb přesahovala hodnotu 5 %, fixovalo osm z deseti klientů na období tři let. V letošním roce ale poprvé v historii hypotečního trhu tříleté fixace přeskočily ve statistikách ty pětileté.

„Lidé pozorně sledují současnou ekonomickou situaci, stabilní ceny nemovitostí a hlavně nízkou úroveň úrokových sazeb. My, konzervativní Češi, si ji chceme udržet na co nejnižší úrovni po nejdelší možnou dobu a jak vyplývá z našich statistik, letos poprvé drtivě vedou v zájmu klientů pětiletky. Naše nová nabídka sedmileté fixace hypotéky je tak dalším přirozeným krokem, jak co nejvíce vyjít vstříc aktuálním požadavkům zájemců o hypotéku,“ uvádí Jan Sadil, generální ředitel Hypoteční banky.

Úrokové sazby hypotečních úvěrů u pětiletých fixací nyní začínají na 2,99 %. Hypoteční banka tyto sazby nabídne v rámci zvýhodnění také pro nové sedmileté fixace.

Tagy: fixace