Dražby z majetku Moravskoslezského kraje pokračují: prodává se školský areál ve Frenštátě pod Radhoštěm

26.11.2015 11:11 Tisková zpráva:

Veřejné dobrovolné dražby, v nichž Moravskoslezský kraj prodává některé své nemovitosti, úspěšně pokračují. Realizuje je společnost Naxos, jeden z největších dražebníků v zemi. Ta již pro kraj prodala majetek za 18 750 000 korun. A v těchto dnech vyhlásila další dražbu: licitovat se v ní bude 21. ledna 2016 v Ostravě o budovu gymnázia a Střední průmyslové školy ve Frenštátě pod Radhoštěm. Vyvolávací cena je 5 850 000 korun. Podle šéfa ostravského Naxosu Miroslava Sinéra se již objevili první zájemci. (Tisková zpráva: Naxos)

„Budova školy prošla rekonstrukcí v letech 1991 a 1992 a je v dobrém stavu. Využít ji lze jako vědecké pracoviště, školské zařízení, ale také třeba k drobné výrobě, pro projektanty či k administrativě,“ říká Miroslav Sinér. Areál se postavil ve druhé polovině 80. let minulého století. Byl součástí kasáren a bydleli v něm sovětští vojáci. Po jejich odchodu se pak někdejší vojenská ubytovna změnila ve školu. Učilo se v ní do poloviny roku 2013.

Moravskoslezský kraj letos v listopadu prodal v dražbách prostřednictvím Naxosu  multifunkční budovu Střední školy technické a dopravní v Ostravě-Kunčicích za deset a půl milionu korun. A současně se vydražil také areál s roubenými chalupami v Morávce v Beskydech, kde se dříve rekreovali zaměstnanci letišť, za 4 650 000 Kč. „Spolupráce s krajem bude pokračovat až do roku 2018. Během ní se budou dražit většinou školní budovy, zařízení a areály, administrativní budovy, pozemky a další nemovitosti,“ dodává Miroslav Sinér.