EKOSPOL prodal za první pololetí letošního roku celkem 543 bytů a pražskému trhu tak dominuje s velkým náskokem před ostatními developery

04.08.2015 02:08 Tisková zpráva: EKOSPOL

EKOSPOL zvýrazňuje svoji dominanci nad pražským trhem s novými byty. Za prvních šest měsíců společnost prodala na rezervační smlouvy celkem 543 bytů a dosáhla tak tržního podílu ve výši 15,3 procenta. Ostatní developery za sebou EKOSPOL nechal s výrazným odstupem. V prvním pololetí letošního roku developeři v Praze prodali podle statistik společností EKOSPOL, Trigema a Skanska Reality celkem 3550 nových bytů.

Více než patnáctiprocentního podílu na pražském trhu s novými byty EKOSPOL dosáhl především díky rekordním prodejům svého zbrusu nového projektu EKOCITY Hostivař. „Naše nabídka bytů v Hostivaři způsobila už od samotného začátku hotové zemětřesení. Naši makléři takřka nestíhali zvedat telefony a jen za první týden jsme na rezervační smlouvy prodali 115 bytů. Myslím, že něco takového se nikomu jinému v minulosti nepovedlo,“ říká Evžen Korec, generální ředitel a předseda představenstva společnosti EKOSPOL.

EKOSPOL začal prodávat první etapu projektu EKOCITY Hostivař s 248 byty 7. dubna a již po měsíci měl na rezervační smlouvy vyprodáno 180 bytů. Druhou etapu proto společnost do prodeje pustila již na začátku června, tedy o půl roku dříve, než původně plánovala. Největší zájem mezi kupujícími byl především o unikátní byty 1+kk s moderně vyřešeným stavebně odděleným spacím koutem. Cena těchto garsonek, které nabízejí komfort bytu 2+kk, začínala na 990 tisíci korunách. Na začátku roku ještě EKOSPOL spustil prodej poslední, osmé etapy projektu Panorama Kyje s 91 byty, v níž nabízí nejlevnější nové byty na metru po celé Praze. V současné době je tato etapa již z 65 procent vyprodána.

EKOSPOL jde proti trhu, srazil ceny

Rychlostí prodeje bytů v EKOCITY Hostivař EKOSPOL nejen přepsal rekordy, ale zahýbal i cenovými statistikami. Podle nedávné statistiky společnosti Trigema v letošním druhém čtvrtletí cena nových bytů v Praze v porovnání s prvním čtvrtletím dokonce poklesla o 1,1 procenta. Za tímto poklesem cen na celém trhu stál právě jeden jediný projekt – a to EKOCITY Hostivař od společnosti EKOSPOL. „Díky optimalizaci nákladů na všech stupních výstavby včetně minimalizace zisku šli proti trendu celého trhu a mohli jsme cenu našich bytů snížit. EKOCITY Hostivař, v němž dohromady vznikne 802 bytů, se tak nepochybně stává jedním z nejúspěšnějších a nejprodávanějších rezidenčních projektů v historii České republiky,“ uzavírá Evžen Korec.