Exkluzivní akvizice Realitního fondu ZFP Investments

10.03.2014 06:03 Tisková zpráva:

Exkluzivní nemovitost v centru Prahy získal v těchto dnech realitní fond obhospodařovaný společností ZFP Investments, investiční společnost, a.s. Florenc Office Center je jednou z nejžádanějších kancelářských budov v Praze a v její blízkosti se nachází řada významných budov jako hotel Hilton, Diamond Point nebo Oasis. V okolní zástavbě je budova od jihu obklopena pražským Novým Městem a směrem na sever pak plynule navazuje na moderní urbanistický celek Nový Karlín.

Této úspěšné akvizici předcházelo založení ZFP realitního fondu obhospodařovaného společností ZFP Investments, investiční společnost, a. s., v červnu 2013, tedy před necelým rokem. Od července loňského roku se díky strategické spolupráci akcionářů, podařilo za sedm měsíců dosáhnout rekordního nárůstu vlastního kapitálu fondu ve výši 618,15 milionů Kč, což nemá v historii existence realitních fondů v České republice obdoby. Těmito výsledky se ZFP realitní fond zařadil k nejúspěšnějším realitním fondům u nás. O významném postavení společnosti ZFP Investments svědčí skutečnost, že tuto kancelářskou budovu získala z portfolia renomované realitní společnosti Deka Immobilien GmbH. Tato společnost je lídrem německého realitního trhu a spravuje finanční prostředky investorů ve výši 25 miliard Euro.

Dynamika nárůstu kapitálu fondu svědčí o zájmu klientů – investorů. Jeho základem jsou bezesporu výrazně pro klientsky nastavené parametry produktu a důvěra klientů vůči akcionářům obhospodařovatele tohoto realitního fondu.

„Tímto důležitým krokem jsme dosáhli jednoho ze strategických cílů společnosti, získat natolik lukrativní nemovitost, která by se svým výnosovým potenciálem stala pevným základem investičního portfolia. Tuto akvizici pokládáme za významný prvek pro rozvoj fondu, který v rámci strategie společnosti podpoří plánovanou výnosovost realitního fondu“, uvedl Peter Lukáč, místopředseda ZFP Investments, a. s.