Fincentrum Reality prodalo v roce 2015 nemovitosti za více než 1 mld. korun

14.03.2016 02:03 Tisková zpráva:

Velmi úspěšný rok má za sebou realitní kancelář Fincentrum Reality. V roce 2015 se jí podařilo prodat nemovitosti v celkové hodnotě 1 034 391 866 korun. Dceřiná společnost finančně poradenské společnosti Fincentrum a.s. se v předchozím roce přiblížila hranici 1 000 úspěšně uzavřených transakcí. Stala se tak desátou nejvýznamnější realitní kanceláří na trhu, jejíž klienti mohou čerpat z výhod finančního poradenství poskytovaného Fincentrem.

Fincentrum Reality v roce 2015 v číslech:

• 1 034 391 866 Kč – celková hodnota prodaných nemovitostí (jen prodeje bez pronájmů)
  • 993 úspěšně uzavřených transakcí
  • 155 uzavřených hypotečních úvěrů (v objemu 287 714 342 Kč)
  • 661 ostatních finančně poradenských produktů
  • 1418 natipovaných nemovitostí k prodeji od finančních poradců

Realitní kancelář Fincentrum Reality se za dva roky své existence stala desátou nejvýznamnější realitní kanceláří na českém trhu. To ukazuje na výhodu propojení realitního segmentu s klasickým finančním poradenstvím poskytovaným společností Fincentrum. Výhody tohoto propojení přitom čerpají sami klienti – dostávají výrazně širší portfolio služeb a vysokou přidanou hodnotu pro svou realitní transakci, dosahují obecně lepších cen a smluvních podmínek“ uvedl Jaromír Mašek, ředitel společnosti Fincentrum Reality.

Společnost prodala v roce 2015 nemovitosti v objemu 1 034 391 866 Kč (prodeje bez pronájmů). V meziročním srovnání prodalo Fincentrum Reality o 669 nemovitostí více, nárůst tak představuje 67 %.

Koncem roku 2015 jsme měli 61 poboček na mapě celé České republiky, čímž jsme se dostali do TOP 5 realitních kanceláří v ČR, a v počtu exklusivních zakázek jsme se stali dokonce jedničkou,“ zdůrazňuje Mašek. Jak dodává, výsledky ukazují, že Fincentrum Reality se velmi rychle stalo úspěšnou a etablovanou značkou, se kterou je nutné v dalších letech počítat.

V minulém roce zprostředkovala Fincentrum Reality celkem 155 hypoték, čímž potvrdila zvyšující se zájem o hypoteční úvěry v České republice, které ženou nízké úrokové sazby. Celkový objem realizovaných hypoték byl 287 714 243 Kč. Ve srovnání s rokem 2014 jde o 107% nárůst. Realitní makléři předali dále na své kolegy ve finančním poradenství více jak 1 000 doporučení a finanční poradci následně z těchto kontaktů uzavřeli pro své klienty dalších 661 finančně poradenských produktů – zpět realitním makléřům natipovali dalších 1 418 nemovitostí k prodeji v průběhu celého roku.

Tisková zpráva: Fincentrum Reality