17. 03. 2015

Floreasca Park společnosti Portland Trust získal ocenění CEEQA RealGreen Building za rok 2015

Floreasca Park je velmi specifický nízkoenergetický kancelářský komplex o rozloze 40 000 m2, který se nachází severně od centra Bukureště. Budovu navrhla jako jedinečný ekologický kancelářský projekt pražská pobočka Chapman Taylor. Ocenění CEEQA následuje zlepšení ohodnocení budovy z „very good“ na „excellent“ v certifikaci BREEAM ze začátku roku 2014. Zejména pozoruhodné jsou systémy budovy šetrné k životnímu prostředí, mezi něž patří geotermální systém tepelných čerpadel, který podstatně snižuje spotřebu energie a umožňuje tak nájemníkům výrazné snížení jejich nákladů za energii. V roce 2014 získal Floreasca Park ocenění CEEQA za nejlepší kancelářský developerský projekt.

„Společnost Portland Trust je velmi potěšena, že získala toto ocenění.  Tento koncept je na trhu nový a potvrzuje naše podnikatelské dovednosti a skutečný závazek k trvalé udržitelnosti. Jsme velmi hrdí na tento úspěch a doufáme, že v našem průmyslu zavedeme nové standardy. Naše ocenění potvrzuje vítězství „podstaty nad marketingem“. V Portland Trust nejen říkáme, že jsme zelení, ale opravdu zelení jsme. Úspory v oblasti nákladů jsou nad rámec standardů na trhu a skutečně si vážíme ocenění za to, že děláme něco jinak. Plně pronajatá budova svědčí o závazku Floreasca Park k životnímu prostředí,“ řekl Robert Neale, CEO Portland Trust.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu