GSG GROUP ZMĚNILA NÁZEV NA CPI PROPERTY GROUP A OZNÁMILA ZISK 112 MILIONŮ EUR

02.09.2014 10:09 Tisková zpráva: CPI Group

Realitní skupina GSG Group změnila název společnosti na CPI Property Group. Rozhodla o tom mimořádná valná hromada. Skupina současně oznámila hospodářské výsledky za první polovinu roku 2014. Čistý zisk připadající na akcionáře dosáhl 112 milionů EUR, což v meziročním srovnání představuje více než 100% nárůst. Majoritním vlastníkem CPI Property Group je realitní investor Radovan Vítek, který letos v červnu rozšířil skupinu o svou vlajkovou loď Czech Property Investments, jednu z největších českých realitních společností. CPI Property Group spravuje majetek v hodnotě přesahující 4,1 miliardy EUR, sídlo má v Lucembursku a její akcie jsou obchodované na frankfurtské burze.

„Kromě tradičních dlouhodobých investic a pronájmů nemovitostí ve střední a východní Evropě se chceme zaměřit i na západní země, mimo jiné na Francii, Itálii nebo Švýcarsko,“ uvedl k další expanzi Martin Němeček, generální ředitel CPI Property Group. Skupina již vlastní přes 3,2 milionu m2 pronajímatelných ploch, z toho 1,25 miliónu m2 tvoří kanceláře, 770 tisíc m2 nájemní bydlení a 620 tisíc m2 retail. Zbývající kapacity připadají na hotelové ubytování, průmyslové areály a logistická centra. Mezi významné projekty ve výstavbě patří multifunkční komplex Quadrio v Praze, spojující kanceláře, nákupní galerii a bydlení, dále rezidenční projekt luxusního bydlení Palais Maeterlinck ve francouzském letovisku Nice, či rekonstrukce historicky cenné budovy bývalé Živnobanky pro budoucí využití ZIBA Glass Experience Museum. Stávající portfolio zahrnuje řadu nemovitostí napříč všemi segmenty, například kancelářský komplex Arena Corner v Budapešti, Autologistics Park Lozorno na Slovensku či kancelářské portfolio dceřiné společnosti GSG Berlin. Skupina vlastní rozsáhlé portfolio pozemků v České republice a na Slovensku, stejně tak v Polsku, Maďarsku, Rumunsku a Německu.