Sobota 21. ledna. Svátek má Běla.

Hypoteční banka mění pobočky. V Ústí nad Labem otevřela v rámci pilotního projektu pobočku, která je řešena jako moderní pohodlný byt

17.10.2012 03:10 Tisková zpráva: Hypoteční banka

Obdobný princip jako v interiéru zvolila Hypoteční banka při řešení výloh, které lidem evokují teplo a pohodu domova. Inspiraci pro zásadní inovaci ve vzhledu pobočky získala Hypoteční banka nejen z námětů svých klientů, ale i z odborných studií, které se touto oblastí zabývají.

„Hypoteční banka je v oblasti financování bydlení dlouhodobým inovátorem na českém trhu a to nejen v oblastech produktů a zákaznických služeb. Nyní jsme se zaměřili na inovace našich prostor, kde se setkáváme s klienty,“ uvádí Jan Sadil, generální ředitel a předseda představenstva, Hypoteční banky. „Ne vždy jsme se s architekty shodli  hned napoprvé. Měli jsme totiž konkrétní představu, do jakých prostor chceme naše klienty pozvat, a to se výrazně lišilo od zkušeností architektů, kteří se zabývají interiérem bankovních poboček. Když jsme pak našli společnou řeč, začal vznikat zcela nový koncept, který je na českém bankovním trhu naprosto unikátní a velmi se přibližuje vzhledu současných moderních českých domácností,” zdůrazňuje Jan Sadil.

V Ústeckém regionu je v současné době trend největšího zájmu o pořízení vlastního bydlení v rodinných domcích, a to téměř u 60 % všech nemovitostí financovaných Hypoteční bankou. Ve více než 30 % se pak jedná o financování bytu. Nejčastějšími žadateli o hypoteční úvěr jsou rodiny s dětmi, a to více než v 50 % a pak tzv. singles 33 %. Průměrná výše hypotečního úvěru poskytnutého na byt je v Ústeckém regionu 1,1 milionu korun a 2,2 milionu na rodinný domek.
Hypoteční banka provozuje 27 poboček ve všech regionech České republiky. Dále je Hypoteční banka také zastoupena prostřednictvím 22 Poradenských míst, provozovaných externími partnery a hypoteční úvěry dále zprostředkovává více než devět tisíc nezávislých finančních poradců.