06. 09. 2012

Subjekty:
Hypoteční banka

Hypoteční banka vydává další emisi HZL

Hypoteční zástavní listy (HZL) patří z dlouhodobého hlediska mezi nejspolehlivější investice. První emisi HZL uvedla na český trh v roce 1996 právě Hypoteční banka. Postupně se HZL staly vyhledávaným nástrojem k zajištění finančních zdrojů pro řadu dalších bank, největším emitentem HZL zůstala až do současnosti Hypoteční banka.

„První emise HZL v roce 1996 byla jedním z klíčových momentů rodícího se trhu s hypotečními úvěry v České republice.  Od té doby jsme již vydali HZL v celkovém objemu více než 145 miliard korun“, říká Jan Sadil, generální ředitel Hypoteční banky. „Během minulých let bylo úspěšně splaceno 28 emisí v objemu přesahující 57 miliard korun“.

HZL z této emise mají nominální hodnotu 1 korunu. HZL byly vydány s emisním kurzem k datu emise 98,75 % nominální hodnoty, hodnota kupónu činí 1,80 %. HZL jsou splatné v roce 2017. Z hlediska výnosu mohou být HZL zajímavou alternativou k jiným investičním nástrojům.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.62 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu