Hypotéky České spořitelny opět ožily, jejich objem meziročně vzrostl o 119 % na 14 mld. Kč

21.07.2011 01:07 Tisková zpráva: Česká spořitelna

Objem hypoték ČS pro občany za 1. pololetí 2011 meziročně vzrostl o 119 % na 14,02 mld. Kč. Počet hypoték za uvedené období meziročně vzrostl o 107 % na 9 321 hypoték.

Česká spořitelna poskytla občanům za 1. pololetí letošního roku 9 321 nových hypoték v celkovém objemu 14,02 mld. Kč. Oproti stejnému období minulého roku počet hypoték tak vzrostl o 107 % a objem o 119 %.

Z výsledků za první pololetí letošního roku je patrné, že hypoteční trh opět výrazně ožil. Objemy hypoték, které si lidé sjednali v prvním pololetí, odpovídají zhruba situaci před třemi lety. Důvodem může být fakt, že ochota lidí pořídit si bydlení na hypotéku opět stoupá, řada z nich zvažuje i hrozbu zvýšené sazby DPH od příštího roku. Svou roli v zájmu o hypotéky hrály nepochybně také nízké úrokové sazby včetně zvýhodněných hypotečních nabídek, které pro klienty pravidelně připravujeme,“ uvedla Veronika Jančová, ředitelka odboru úvěry na bydlení a podnikání České spořitelny.

Od poloviny dubna 2011 si mohou klienti sjednat bez poplatku za vyřízení novou Hypotéku České spořitelny s úrokovým zvýhodněním 0,3 % pro tříletou, čtyřletou a pětiletou dobu fixace, podmínkou zůstává minimálně dvacetiletá doba splatnosti. Klienti mohou také využít slevu 0,5 % z úrokové sazby za aktivní využívání Osobního účtu ČS. Snadno se tak mohou dostat na minimální úrokovou sazbu od 3,79 %. Nová Hypotéka České spořitelny nabízí klientům vedle úrokového zvýhodnění a možnosti bez fakturového čerpání na výstavbu i variabilní splácení, tedy možnost přerušení splácení a odkladu či změny splátek. Klient si tak může v průběhu splácení hypotéky sám určit výši splátky.