IMMOFINANZ Group prodává nemovitost v Českých Budějovicích

10.12.2010 12:12 Tisková zpráva:

Společnost IMMOFINANZ Group učinila další krok v optimalizaci svého portfolia, když se rozhodla odprodat svou nemovitost obchodní centrum Bauhaus v Českých Budějovicích realitní investiční skupině CPI Group. Hodnota transakce je 17,2 milionu euro. IMMOFINANZ Group tento projekt dokončila ve spolupráci s mezinárodním developerem EYEMAXX Real Estate na jaře roku 2010 a centrum bylo otevřeno letos v dubnu.

Tento specializovaný nákupní prostor byl exkluzivně pronajat mezinárodnímu řetězci Bauhaus, který se specializuje na prodej stavebních materiálů, a nachází se v Českých Budějovicích. Českobudějovický region se rozkládá na ploše více než 10 000 kilometrů čtverečních a žije v něm zhruba 650 000 obyvatel. Samotné město České Budějovice leží na mezinárodním silničním tahu E55 a představuje významnou křižovatku na spojnici Prahy a Lince. Specializované centrum se stavebními materiály je umístěno v severozápadní části města, nedaleko významného nákupního centra na sídlišti Vltava. Nemovitost má rozlohu zhruba 42 000 m², z čehož 17 400 m² je určeno k dalšímu pronájmu. Vedle toho je k dispozici i 380 parkovacích míst.

Nárůst investic ve východní Evropě

Východoevropský realitní sektor zaznamenal v první polovině roku 2010 růst investic ve výši 190 procent a investice dosáhly objemu 1,7 miliardy euro. Český trh s nemovitostmi byl i nadále stabilní s mírnou růstovou tendencí. Pro společnost IMMOFINANZ je Česká republika jedním z nejzajímavějších trhů ve východní Evropě. Společnost aktuálně staví kombinovaný projekt v centru Prahy.

Eduard Zehetner, generální ředitel IMMOFINANZ Group, transakci komentoval: „Od samého počátku jsme věděli, že po úspěšném dokončení tuto nemovitost prodáme. Tržní cena přesahuje účetní hodnotu, což svědčí o hodnotě našich aktiv a kvalitě našeho portfolia.”