Investoři věří českým zákazníkům – kupují hlavně retailové nemovitosti

31.03.2016 12:03 Tisková zpráva:

Na straně kupujících dominovali čeští investoři. CPI Group koupila Bondy Centrum v Mladé Boleslavi a Géčko v Českých Budějovicích. V kancelářském segmentu společnost Redside rozšířila své portfolio o kancelářské nemovitosti na Praze 4 a 5, Ungelt Partners odkoupili podíl v projektu Finep na Praze 5,“ komentuje vývoj v první čtvrtletí Lenka Šindelářová, vedoucí poradenství v BNP Paribas Real Estate CR.

Největší transakcí se stal převod portfolia Atrium European Real Estateinvestorovi Palmer Capital. Ten za šest hypermarketů, jeden supermarket, dva retail parky a jednu obchodní galerii po celé ČR zaplatil kolem 100 milionů EUR.

Analýza BNP Paribas Real Estate CR ukazuje, že český trh je stále velmi atraktivní a o některé špičkové nemovitosti investoři intenzivně soupeří. Dochází tak ke zvyšování prodejních cen a stlačování výnosů. Ty jsou aktuálně na úrovni 4,5 % u high streets, 5,75 % u kanceláří a 6,5 % u logistických parků. „V průběhu roku očekáváme jejich další pokles,“ uzavírá Lenka Šindelářová.