21. 06. 2012

Jedete na dovolenou? Zabezpečte svou nemovitost před ukradením!

Ochránit vás může včasná informace, o jakékoliv začínající změně, kterou jste sami neiniciovali. Nepřetržitou službu kontroly katastrálních záznamů zajišťuje hlídač katastru ReLock, který se jako jediný v ČR na tuto problematiku specializuje.

Většina lidí si zabezpečí svou nemovitost před zloději, aby je po návratu z dovolené nečekalo nemilé překvapení v podobě vykradeného domu či bytu. Neví však, že podvodným zápisem v katastru mohou přijít o svou nemovitost úplně. Jedinou možností, jak svou nemovitost ochránit, je vědět o každé sebemenší změně. „Blíží se dovolené a není žádné velké umění nechat své katastrální údaje bez dozoru a být další obětí případů podobným například těm, kdy se majitel vrátí z dovolené a v jeho bytě či domě již bydlí jiný vlastník.” uvádí Karolína Kovářová z firmy ReLock.

Sám si pravidelně zjišťovat a kontrolovat své katastrální výpisy je samozřejmě úmorné. Náš automatizovaný systém pro porovnávání zápisů zjistí třeba i jediný změněný znak a ohlídá, zda někdo na katastr nemovitostí nepodal podvodnou žádost o zápis s cílem omezit či zrušit vlastnická práva majitele. Při zjištění začínající změny zápisů okamžitě vyrozumíme klienta. Vydaná varování odesíláme na klientem poskytnuté kontakty – textovou zprávou na mobilní telefon a na e- mailovou adresu. Právě možnost zvolit si tu nejefektivnější formu vyrozumění o případném útoku zajišťuje dokonalý servis i v případě dovolené.“

Odcizení nemovitostí jsou ty nejkřiklavější případy, kterých je z médií známo desítky ročně, a jejichž počet navíc dramaticky narůstá. Nejrůznějších omezení vlastnických práv se děje ale mnohem více, kvalifikovaný
odhad  ReLocku ukazuje na tisíce případů ročně a majitel o nich nemusí vědět do doby, než začne s nemovitostí nakládat. Mohou to být zástavní práva, zápisy duplicitního vlastníka, zvětšení pozemku nebo předkupní právo obce bez vědomí vlastníka a jiné. I proto se vyplatí mít svou nemovitost neustále pod kontrolou. Monitoring probíhá v jedné ze zvolených frekvencí – 168 hodin, 72, 24 nebo i 1 hodina. Čím vyšší frekvence, tím dříve se majitel dozví, že se v katastru něco děje. Ceny se pohybují od 690 Kč ročně. Pro nové zákazníky je navíc v letních měsících na zkoušku zdarma.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu