Klienti Kooperativě nahlásili již 300 povodňových škod

09.08.2010 11:08 Tisková zpráva: Kooperativa pojišťovna

V průběhu víkendu jsme na naší infolince zaznamenali již 300 nahlášených škod, které našim klientům vznikly v důsledku vydatných srážek nebo následných povodní. Jedná se asi o dvojnásobek hlášení oproti běžnému víkendu. Největší počet telefonátů jsme zaznamenali dnes dopoledne, přičemž nejvíce škod nám hlásí klienti ze severu Čech.

Většinou se jedná o vytopené domy a sklepy, několik desítek klientů nám hlásilo i poškození vozidla v důsledku povodní. Do terénu již dnes také vyrazili naši likvidátoři, kteří začali první škody dokumentovat.

Celkovou výši škod prozatím nedokážeme odhadnout. První čísla budeme mít v průběhu pondělí, kdy také očekáváme největší nápor nahlášených škod. Proto jsme posílili personální obsazení našeho Call centra, aby volající nemuseli dlouho čekat na nahlášení škody. Kromě infolinky 841 105 105 mohou klienti využít i hlášení na www stránkách www.koop.cz nebo na jakékoliv naší pobočce.