Kooperativa proplatila první povodňové škody

04.06.2013 04:06 Tisková zpráva: Kooperativa pojišťovna

Kooperativa prozatím eviduje stovky škod z povodní. Kromě evidence škod už ale také zahájila jejich zpracování a výplatu prvních uzavřených škod.

První škody jsme ocenili a vyplatili na základě fotodokumentace a soupisu poškozených věcí, které nám klienti dodali. Jedná se o menší škody ze středních Čech a okolí Prahy, kde se voda dostala do prostor sklepů nebo poškodila zahrady.

Celková výše škod se pohybuje minimálně v desítkách milionů Kč, čísla se stále aktualizují. Konečný rozsah škod si prozatím netroufáme odhadnout. Kromě menších škod, které voda způsobila na zahradách a sklepích rodinných domů, již Kooperativa zaznamenala i několik velkých škod. Například v Zoologické zahradě v Praze, kde je zaplavena spodní část zahrady.

Nejvíce škod registrujeme z Prahy a středočeského kraje, jihočeského kraje, zejména Českého Krumlova, Táborska a Bechyně a Královéhradeckého kraje, okolí Hostinného a Trutnova. Další škody určitě velká voda způsobí i v Ústeckém kraji, kde bude Labe teprve kulminovat.

Už o víkendu jsme zásadně posílili počet operátorů na naší infolince 841 105 105, na kterou mohou klienti škody hlásit. Využít mohou také jakoukoliv naši pobočku, e-mailovou adresu info@koop.cz nebo on-line formuláře na webu Kooperativy  http://www.koop.cz/reseni-skod/hlaseni-skod-on-line/.