03. 10. 2011

Subjekty:
Komerční banka

KB výrazně snižuje úrokové sazby hypoték: desetiletou fixaci získají klienti již od 3,99 % p.a.

Pevné podmínky hypotéky na dobu 10 let si mohou nově dovolit klienti Komerční banky za úrokovou sazbu již od 3,99 % p.a. Od dnešního dne tak dochází ke snížení této varianty úrokové sazby o 0,7 procentního bodu.

Výrazným snížením úrokové sazby u desetiletých fixací vycházíme vstříc klientům, kteří chtějí zafixovat své výdaje na bydlení na delší dobu, nebo chtějí využít současných nízkých úrokových sazeb a stabilizovat je na deset let,“ uvedl Radko Belada, vedoucí Marketingu pro retailové bankovnictví Komerční banky.

Snížení úrokových sazeb se dotkne i ostatních délek fixace. U všech variant od jednoho roku do devíti let snižuje Komerční banka základní úrokovou sazbu o 0,2 procentního bodu. Stejné snížení se pak dotkne i patnáctileté fixace.

Na základě srovnání s veřejně dostupnými statistikami ukazatele Fincentrum Hypoindex patří Komerční banka aktuálně k bankám s nejvýhodnější nabídkou hypoték na českém trhu. Zatímco například hypotéky s tříletou fixací získávali klienti v srpnu v průměru se sazbou 4,23 %, v Komerční bance byly hypotéky s touto fixací poskytovány za sazbu nižší, přičemž startovaly již na 3,49 %,“ doplnil Radko Belada.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.62 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu