Lišce rostou objemy úvěrů na bydlení

07.12.2009 01:12 Tisková zpráva: Českomoravská stavební spořitelna

V měsíci listopadu objem úvěrového obchodu Českomoravské stavební spořitelny ve srovnání se stejným měsícem loňského roku vzrostl, přičemž v předchozím roce ČMSS dosahovala rekordních výsledků. Právě v jedenáctém měsíci měsíci tohoto roku dokázala meziročně zvýšit objem poskytnutých úvěrů na bydlení o 240 milionů korun.

V listopadu 2009 poskytla ČMSS překlenovací úvěry a úvěry ze stavebního spoření v objemu 2,4 miliardy korun (meziročně + 11,2 procenta). Tomuto objemu odpovídá 4335 poskytnutých úvěrů (meziročně + 2,3 procenta). „Skvělý výsledek si úvěrová nabídka a finanční poradenství ČMSS připisují v situaci, kdy se česká ekonomika stále nachází ve složité situaci,“ uvedl k růstu objemu úvěrů místopředseda představenstva ČMSS Manfred Koller.

ČMSS je v České republice dlouhodobě největším poskytovatelem úvěrů na bydlení občanům. Celkový objem úvěrů poskytnutých v roce 2009 se již těsně přiblížil třicetimiliardové hranici. Za jedenáct měsíců tohoto roku pomohla klientům realizovat záměry v bydlení úvěry v objemu    29,3 miliardy korun. „Od vstupu ČMSS na český trh do současnosti využili naši klienti na realizaci svých bytových záměrů úvěry  v objemu téměř 215 miliard korun,“ zdůraznil Manfred Koller.

Základem nabídky ČMSS ve financování bydlení je stavební spoření s výhodnými úvěry a překlenovacími úvěry. Projekty jdoucí nad rámec účelovosti dané zákonem o stavebním spoření umožňuje ČMSS klientům řešit dalšími produkty ve své nabídce, tj. Hypotékou od Lišky a spotřebitelskými úvěry. Pokrývá všechny základní potřeby klientů v bydlení, a finanční poradci ČMSS tak mohou svým klientům nabídnout opravdu to nejlepší řešení.

Současně s přitažlivostí nabídky a důvěrou veřejnosti je rozhodující, že komplexní servis klientům poskytuje obchodní síť ČMSS složená z téměř 2900 profesionálních finančních poradců.