M&M Reality a Důmrealit.cz: realitní spolupráce století

21.03.2011 01:03 Tisková zpráva: M&M reality

Dvě z nejvýznamnějších tuzemských realitních kanceláří, a to M&M Reality holding a frenčízingová společnost podnikající pod registrovanou ochrannou známkou Dumrealit.cz, oznamují probíhající intenzivní jednání o připravované spolupráci těchto celorepublikových realitních sítí. Na tuzemském realitním trhu spějí dva giganty, jejichž společný objem realizovaných prodejních cen pro klienty ze zprostředkovaných obchodů přesahuje 20 miliard korun za rok, k úspěšnému sjednocení základních zásad oboustranně výhodné spolupráce.

Obě společnosti představily oblasti vzájemné spolupráce, kterou společně plánují realizovat:
– příprava podmínek pro budoucí vzájemnou výměnu databází poptávek a nabídek
– příprava a úprava podmínek pro nedotknutelnost sítí realitních makléřů spolupracujících s příslušnou smluvní stranou
– vytvoření podmínek pro budoucí vzájemné propojení unikátních realitních softwarů, které realitní společnosti využívají, STORM a Dumrealit
– společná školení, certifikace realitních makléřů spolupracujících se smluvními stranami s cílem založení Realitní vzdělávací akademie pod záštitou Realitní komory České republiky, která může vzdělávat všechny zájemce o práci v realitách
– vytvoření podmínek pro budoucí úzkou spolupráci mezi vlastními hypotečními centry
– společný postup při vyjednávání podmínek s realitními servery a dalšími dodavateli včetně jejich pravidelného vyhodnocování
– společný vstup na trhy jiných států středoevropského regionu pod společným názvem

Společnosti budou nadále provádět podnikatelskou činnost v oblasti realit jako samostatné a nezávislé sítě, přičemž díky vzájemné výměně nabídek a poptávek mohou obě společnosti ihned nabídnout svým klientům-kupujícím více než 30 tisíc nemovitostí a svým klientům-prodávajícím více než 85 tisíc zájemců o koupi.

Jiří Lorman, majitel ochranné známky Dumrealit.cz, ke spolupráci řekl: Dnešním dnem dochází ke skutečné revoluci na realitním trhu v České republice. V této chvíli disponují spolupracující společnosti více než 20 procenty nabídek a více než 40 procenty poptávek nemovitostí v Česku. Našim cílem bude tento podíl do tří let zdvojnásobit.

Jako jedno z nejlepších rozhodnutí v historii své firmy označuje toto spojení i obchodní ředitel M&M Reality Miroslav Jonáš.

Ve vzájemné spolupráci obou společností vidím obrovskou příležitost, aby tyto dvě společnosti do dvou let zcela ovládly realitní trhy v Česku, na Slovensku i Ukrajině a významně ovlivňovaly realitní trhy v sousedních zemích.“