Moment vzrušení z levných hypoték se pomalu vytrácí

20.05.2015 01:05 Tisková zpráva:

Průměrná úroková sazba hypoték v Česku v dubnu klesla dle údajů Fincentrum Hypoindexu o pět setin procenta na 2,11 procenta a dostala se opět na nejnižší hodnotu za dobu sledování. V dubnu klesl počet i objem hypoték. Smlouvu o hypotečním úvěru uzavřelo 8950 lidí, celkový objem uzavřených úvěrů činil 15,961 miliardy korun.

„Úroky u hypoték v Česku přepisují svá historická minima nepřetržitě již od začátku loňského roku. Moment překvapení či vzrušení z tohoto jevu se tak pomalu vytrácí, nyní jsme už spíš jen svědky soupeření některých bank, které se cenovými akcemi snaží získat větší podíl na trhu,“ říká Evžen Korec, generální ředitel a předseda představenstva developerského lídra EKOSPOL. „Levné hypotéky ale samozřejmě mají svůj velký podíl na rostoucím množství nových bytů, které se prodávají. Stále více lidí si i díky nim pořizuje nové bydlení. Jedním z hlavních stimulů však je i velká nabídka takzvaných superlevných bytů a lepšící se kondice české ekonomiky,“ uzavírá Korec.

RNDr. Evžen Korec, CSc., generální ředitel a předseda představenstva EKOSPOL a. s.