21. 02. 2017

MONETA Money Bank nabízí hypotéku s úrokem od 1,59 %

MONETA Money Bank nabízí Pružnou hypotéku s jednou z nejnižších úrokových sazeb na trhu. K tomu od ledna přidala další výhodné benefity. Banka totiž sníží úroky všem, kteří si uzavřou pojištění schopnosti splácet. Mimo to přidává zdarma ke všem nově uzavřeným hypotečním úvěrům i pojištění pro případ úmrtí při dopravní nehodě a také nově možnost odložit začátek splácení o 3 měsíce.

„I když úrokové sazby u hypotečních úvěrů na trhu mírně vzrostly, my se snažíme udržovat naše sazby stále co nejvýhodnější. Naši klienti si totiž díky Pružné hypotéce a úsporám na svém běžném účtu mohou automaticky snížit úroky až o pětinu a získají tak hypotéku efektivně již za 1,59 %, což je aktuálně nejnižší úroková sazba na trhu pro pětileté fixace,“ říká Tomáš Kostrhoun, produktový manažer MONETA Money Bank.
Zůstatek na běžném účtu sníží úrokovou sazbu
Úroky se u Pružné hypotéky počítají pouze z rozdílu mezi nesplacenou částí úvěru a zůstatkem na běžném účtu. Čím více má klient „ušetřeno“ na běžném účtu, tím nižší je úrok, který v daném měsíci zaplatí. Úspory může klient využít až do 20 % nesplacené hypotéky. „Klient si vezme například hypotéku na 1 milion korun a na běžném účtu má uložených 200 000 Kč, což je 20 % z půjčené částky. Jeho úroky se tak tento měsíc budou počítat pouze z 800 000 Kč. Pokud by měl další měsíc na běžném účtu 150 000 Kč, úroky by se počítaly z částky 850 000 Kč. Díky zůstatku na běžném účtu se tak klient může automaticky dostat ze základní sazby 1,99 % na efektivní úrokovou sazbu 1,59 %,“ vysvětluje Tomáš Kostrhoun z MONETA Money Bank. Úrokovou sazbu je možné navíc dále snížit i uzavřením pojištění schopnosti splácet, které banka také nabízí. Sazba se potom sníží ještě o dalších 0,2 %.

LTV do 75 % Nabízená garantovaná úroková sazba Efektivní úrok při využití úspor ve výši 20 % nesplacené hypotéky
Výše úvěru do 1 mil. Kč 2,23 % ročně s RPSN 2,45 % 1,78 % ročně s RPSN 1,99 %
Výše úvěru od 1 mil. Kč 1,99 % ročně s RPSN 2,21 % 1,59 % ročně s RPSN 1,80 %

Předčasné splacení až 50 % hypotéky ročně zdarma
Nižší úroková sazba však není jedinou výhodou, kterou MONETA Money Bank poskytuje u nově uzavřených hypoték. Banka mimo jiné nabízí možnost předčasného splácení hypotéky zdarma. Po prvním roce řádného splácení mohou klienti každých šest měsíců provést mimořádnou splátku, a to pokaždé až do výše 25 % z úvěru. Ročně je tedy možné uhradit až 50 % výše hypotéky.
Další benefit Pružné hypotéky je také možnost odložit splácení celého úvěru. „Naši klienti si mohou hned na začátku zažádat o odklad prvních třech splátek. Takže místo toho, aby spláceli hypoteční úvěr například hned v lednu, pošlou první splátku až v dubnu,“ doplňuje Tomáš Kostrhoun.
Pojištění pro případ úmrtí následkem úrazu vzniklého při dopravní nehodě zdarma
Od 20. ledna 2017 banka poskytuje k novým hypotečním úvěrům zdarma pojištění pro případ úmrtí následkem úrazu vzniklého při dopravní nehodě. V případě úmrtí klienta tak pojišťovna uhradí zbývající dlužnou část úvěru bance. Pojištění od BNP Paribas Cardif Pojišťovny se vedle nehod na silnicích a dálnicích navíc vztahuje i na nehody vlaků, letadel nebo lodí. Pojistka kryje i případy, kdy se pojištěný zúčastnil dopravní nehody jako chodec. V rámci pojistky je pojištěn hlavní žadatel o hypoteční úvěr.
Neúčelový doplňkový úvěr s úrokovou sazbou 2,74 %
MONETA Money Bank má pro zájemce o hypotéku v nabídce i zvýhodněný neúčelový zajištěný úvěr s úrokovou sazbou od 2,74 % ročně. Úvěr se uzavírá zároveň s hypotékou a klienti banky ho mohou použít například na zařízení bytu, koupi auta nebo na cokoliv jiného. Banka nechává použití peněz čistě na uvážení klienta. Doplňkový úvěr je možná uzavřít od 100 000 do 900 000 Kč s fixací na 5 nebo 10 let. Zvýhodněná úroková sazba pak platí pro první úrokové období.
Nákup nemovitosti i rekonstrukce
Pružnou hypotékou od MONETA Money Bank je možné financovat koupi, rekonstrukci, dostavbu či výstavbu bytu, rodinného domu, chalupy nebo stavební parcely. Dále je možné použít finance na vypořádání vlastnických vztahů k nemovitosti nebo splacení již dříve poskytnuté půjčky na bydlení. Z hypotečního úvěru je navíc možné uhradit i proinvestované náklady do nemovitosti až tři roky zpětně.
Banka také poskytuje refinancování hypoték. Zájemcům o tuto službu nabízí nově velkou výhodu. Klienti budou moct podepsat smlouvu o refinancování jejich úvěru do MONETA Money bank již 12 měsíců před koncem fixace jejich stávajícího úvěru. Díky tomu si tak mohou zajistit pro další fixaci stávající velmi nízkou úrokovou sazbu.
O Pružnou hypotéku s efektivně sníženou úrokovou mírou může zažádat každá plnoletá fyzická osoba nebo cizinec s trvalým pobytem v ČR. Pružná hypotéka je bez poplatků za zpracování a vedení úvěrového účtu. Banka navíc zajistí zdarma za klienta odhad nemovitosti, výpis z katastru nemovitostí i snímek z katastrální mapy. Více informací a veškeré potřebné formuláře k Pružné hypotéce najdete na webu https://www.moneta.cz/lide/hypoteky/pruzna-hypoteka.
Tisková zpráva: Moneta Money Bank

Vývoj Swiss Life Hypoindexu