Na minimální sazby Fio hypoték od 1,92 % p.a. dosáhne nyní více lidí

20.06.2014 10:06 Tisková zpráva: Fio banka

Zájemci o Fio hypotéku do 70 % hodnoty nemovitosti mohou nyní dopředu počítat pro daný typ fixace s jednou ze dvou sazeb rozlišených dle celkové výše úvěru. U refinancování tak při pětileté fixaci získají buďto sazbu 2,59 % p.a. (u hypotéky od2 mil. Kč výše), nebo 2,79 % p.a. (do2 mil. Kč), u variabilní sazby dokonce aktuálně (při současné výši PRIBOR) 1,92 % p.a. / 2,12 % p.a. Podobně to bude u koupě a ostatních účelů, viz přehledná tabulka níže. Stejný postup výpočtu sazby platí i pro další délky fixací.

Typ zvolené sazby

3,19%

2,32%

2,52%

Pozn.: Variabilní sazba je konstruována jako 1M PRIBOR + 1,65 %, může se tedy v čase měnit.

Jde o vylepšení produktu směrem ke klientům, standardní výhody zůstávají. Fio hypotéka je bez poplatků – poskytnutí a vedení je zdarma, stejně jako mimořádná splátka ve výši 20 % výše úvěru ročně. Pro toho, kdo má při splácení volné peníze k uložení, nabízí Fio banka Hypospořicí konto pro úsporu na úrocích.

„Cílem změn je zpřístupnění našich hypoték většímu počtu klientů a v neposlední řadě také celkové zjednodušení podmínek. Díky zmíněným úpravám dosáhne na minimální sazby i průměrný žadatel, navíc budou lidé dopředu i bez složité kalkulace vědět, s jakou sazbou mohou počítat, a to nejen u normálních, ale i amerických hypoték,“ říká k tomu Jan Bláha, obchodní ředitel Fio banky.