Největší dražba pozemků v Česku za poslední roky: Krupka na Teplicku

25.05.2016 10:05 Tisková zpráva:

Do ojedinělé dražby jde více než 145 tisíc metrů čtverečních v Krupce v blízkém sousedství lázeňských Teplic: tak velký pozemek pro rodinné domy se v Česku v posledních třech letech ještě nedražil. Důvodem jeho prodeje je insolvence původního majitele – developera. Dobrovolnou dražbu vyhlásila v těchto dnech společnost Naxos, která patří mezi největší dražebníky v zemi. Nejnižší podání  za celé rozsáhlé pozemky je  celkem 99 milionů korun, licitovat se bude 22. června v Praze. (Tisková zpráva: Naxos)

Pozemky v Krupce jsou komplexně zasíťované a veškerá inženýrsko projektantská práce je už hotová. Nový majitel tedy může začít okamžitě stavět či prodávat je.   Je zde vybudovaná komunikace a území je rozdělené na jednotlivé pozemky. A atraktivní jsou mimo jiné i díky tomu, že se nacházejí zhruba sedm kilometrů od Teplic a blízko je odtud také do krajského Ústí nad Labem,“  říká obchodní ředitel Naxosu Libor Nevšímal.

Podle jeho slov  tam poslední majitel z původních 80 pozemků prodal sedm parcel. Na nich již stojí pět domů. „Těchto nadstandardních pozemků  pro výstavbu rodinných domů by se prodalo mnohem více. Je to pěkné místo, s výhledy na České středohoří, v dosahu města. Vše ale zastavil úpadek původního vlastníka,“ dodává Nevšímal.