Největší úvěrový obchod nejen v historii ČMSS ale i v rámci celého trhu stavebního spoření

06.08.2008 02:08 Tisková zpráva:

Financování bytových potřeb

Objem poskytnutých úvěrů za měsíc červenec roku 2008 překročil hranici 3,2 miliardy korun. Tímto výkonem si ČMSS připsala další prvenství a postarala se o nový rekord v celém oboru stavebního spoření v České republice.

„ Vzhledem k vysoké úrokové hladině na trhu je úvěr ze stavebního spoření stále výhodnější. Mnoho našich klientů právě nyní využívá pevné úrokové sazby, kterou si zajistili již při podpisu smlouvy o stavebním spoření,“ uvádí k rostoucímu zájmu o úvěry ze stavebního spoření člen představenstva ČMSS Manfred Koller.

Českomoravská stavební spořitelna je dlouhodobě největším poskytovatelem úvěrů na bydlení v České republice. Od počátku své existence poskytla svým klientům již 697 489 úvěrů na bydlení v objemu 170,7 miliard korun. Rok 2008 i roky předchozí jsou ve znamení neustále se zvyšujících rekordů. „Každý měsíc se naše bilance zlepšuje a my zaznamenáváme stále větší zájem klientů o investice do bydlení. Naši klienti stále více chápou vlastní střechu nad hlavou jako základní kámen k spokojené budoucnosti,“ uvádí Manfred Koller.

Za sedm měsíců tohoto roku poskytla ČMSS úvěry v celkovém objemu 19,9 miliard korun a meziroční nárůst o 24, 2 % jen potvrzuje její rekordní bilanci. Tato skutečnost je zajímavá zejména v situaci, kdy úvěrový trh obecně stagnuje a klesá.

Významnou měrou se na výše uvedených výsledcích podílí i přeúvěrování.

Trhu stavebního spoření se v současné době otevírá zcela nové obchodní pole. „Trh přeúvěrování je pro nás velice zajímavý a i tady se chceme stát  významným hráčem,“ poznamenává Manfred Koller.

Z obchodních výsledků ČMSS za leden až červenec 2008

Počet poskytnutých úvěrů na bydlení                                              40 820

Objem poskytnutých úvěrů na bydlení                                             19,9 miliardy korun

– meziroční nárůst                                                                       24,2 %