Nepokoje na Šluknovsku se týkají i realit

12.09.2011 12:09 Tisková zpráva: RE/MAX Czech Republic – Welcome Home s.r.o.

Nepokoje na severu Čech se výrazně podepisují i na zdejším realitním trhu. V posledních dnech to pociťují především realitní makléři.

Ano, Šluknovský výběžek je poslední dobou žhavým tématem také v oblasti realit. V podstatě lze říci, že přílivem nepřizpůsobivých obyvatel, klesla poptávka o bydlení v tomto nejsevernějším kousku České republiky,“ říká Milan Vršecký, majitel kanceláře RE/MAX Synergy z Teplic. „Přitom to byl donedávna především pro rekreační bydlení velmi vyhledávaný region. Teď jsou ale ceny zdejších krásných poloroubených domů v naprosté většině pod jeden milion korun. Také byty tu lze zakoupit za velice nízké ceny. Přispěl k tomu i fakt, že se zdejší byty v panelových sídlištích prodávaly do osobního vlastnictví za směšné částky, což nahrávalo a nahrává spekulacím s byty a tím se zčásti i vytváří nevítaný příliv nepřizpůsobivých lidí,“ dodává Milan Vršecký.

Podobná situace se nyní krystalizuje i na Mladoboleslavsku. Obyvatelé sídliště v Mladé Boleslavi nedaleko Kauflandu si začínají stěžovat na nepřizpůsobivé občany.

Problémových míst je ve středních Čechách víc. Podle Petra Freye ze společnosti RE/MAX se tato situace ale do prodejů zatím nijak zásadně nepromítá.

Některé lokality si už vyžádaly pomoc Agentury pro sociální začleňování. Ta působí například v Kolíně, Kutné Hoře a nově v Mělníku.