NOVÝ FOND IKS KB INVESTUJE DO KOMERČNÍCH NEMOVITOSTÍ V PRAZE

13.09.2016 11:09 Tisková zpráva: Komerční banka

–        Fond se zaměřuje na kancelářské budovy generující příjem z nájmů s umírněným rizikem neobsazenosti;

–        Minimální investice do fondu je 1 milion Kč;

–        Odhadovaný roční výnos by se měl pohybovat v rozmezí 4 – 6 %.

Investiční kapitálová společnost KB (IKS KB) rozšířila na začátku srpna svoji nabídku o nový nemovitostní fond zaměřený na výnosové nemovitosti. Strategie fondu cílí zejména na pražské kancelářské budovy. IKS KB se zaměřuje na nemovitosti generující příjem z nájmů s umírněným rizikem neobsazenosti díky silné a vracející se poptávce. Předpokládaný roční výnos fondu by se měl pohybovat v rozmezí 4 – 6 %.

„Zájem českých investorů i objem investic do nemovitostí v poslední době dynamicky roste, jak dokládají aktuální údaje z Asociace pro kapitálový trh ČR. V případě našeho nového fondu se zaměřujeme na kvalitní komerční nemovitosti v Praze, neboť výnosy pražských kancelářských budov jsou v rámci Evropy stále nadprůměrné,“ uvedl Pavel Hoffman, místopředseda představenstva IKS KB.

Fond je určen pro investory, kteří hledají alternativu k dluhopisům a spořicím účtům a kteří nemají dostatek prostředků nebo času, aby se sami starali o diversifikované realitní portfolio. Minimální investice do Realitního fondu KB II byla stanovena na částku jeden milion Kč. V portfoliu fondu by měly být 2 – 4 nemovitosti, každá s různými nájemci. Cílovaný objem prostředků fondu jsou 2 miliardy Kč.