Pondělí 24. dubna. Svátek má Jiří.

Novým předsedou Asociace českých stavebních spořitelen je Vladimír Staňura

Od roku 2003 působí Vladimír Staňura ve funkci předsedy představenstva ČMSS. Během svého dosavadního řízení významně přispěl k upevnění vedoucí pozice firmy na trhu stavebního spoření a financování bydlení. ČMSS také provedl náročným období politických snah omezit stavební spoření. V roli předsedy AČSS, jíž byl dosud místopředsedou, chce podobným tlakům nadále čelit a pokračovat ve zlepšování reputace stavebního spoření jako spolehlivé formy investice do oblasti bydlení a zajištění na budoucnost. „Image stavebního spoření se postupně zlepšuje, ale stále se jedná o relativně mladý produkt. Například v Německu má podstatně lepší zvuk, což je dané historicky díky více než osmdesátileté tradici,“ připomíná Vladimír Staňura.

Vladimír Staňura je absolventem Vysoké školy ekonomické v Praze a na Rotterdam School of Management získal titul MBA. Po působení v řadě rolí v tuzemském i zahraničním bankovnictví se v roce 1991 se stal členem představenstva ČSOB, kde setrval až do svého jmenování předsedou představenstva ČMSS v roce 2003. V současnosti je také členem prezidia České bankovní asociace.

Vladimír Staňura má mnoho zálib, mezi které patří cestování, golf, víno, hudba, spinning, čtení, film, divadlo, lyžování, charitativní činnost, koučování systemickým přístupem a finanční poradenství. Hovoří plynně anglicky, německy, rusky a slovensky.